Γερμανική Τηγανίτα Με Μήλα & Κανέλα

Ένα γρήγορο πιάτο που σου φτιάχνει την διάθεση τόσο όταν το βλέπεις στο φούρνο να ψήνεται όσο και όταν το τρως! Αυτή η εκδοχή της συνταγής με μήλα και κανέλα θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει φθινόπωρο!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

12-14 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πολύ λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 μικρά μήλα, καθαρισμένα χωρίς τον πυρήνα & κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • πολύ λίγο αλάτι
  • ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το μαντεμένιο τηγάνι στον φούρνο και προθερμάνετε στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ενώ το τηγάνι προθερμαίνεται, προετοιμάστε την επικάλλυψη.
  3. Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, τα μήλα, την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο τηγάνι και το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
  4. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα αυγά και μετά ανακατέψτε στο γάλα. Χτυπήστε αργά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αφαιρέστε προσεκτικά το τηγάνι από το φούρνο, προσθέστε το βούτυρο και καλύψτε το εσωτερικό του τηγανιού. Προσθέστε το κουρκούτι στο τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο.
  6. Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  7. Προσθέστε προσεκτικά την επικάλλυψη μήλου-κανέλλας και διακοσμήστε με τριμμένη κανέλλα και ζάχαρη άχνη!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...