Παέγια Με Κοτόπουλο & Λουκάνικο

Η παέγια με κοτόπουλο & λουκάνικο chorizo, είναι ένα υπέροχο γεύμα γεμάτο με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ισπανία! Έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα, με την χρήση ενός μόλις μαντεμένιου τηγανιού για μαγείρεμα και στη συνέχεια για απευθείας σερβίρισμα στο τραπέζι!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

40 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα
  • 500 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο σε φέτες
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σαφράν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 1/2 κούπες ρύζι Arborio
  • 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου και το σαφράν.
  2. Ζεσταίνετε το μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
  3. Μαγειρέψτε το λουκάνικο chorizo ​​για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 5-7 λεπτά. Ανακατέψτε με ρύζι και προσθέστε το ζωμό. Αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέστε τον αρακά και από πάνω το κοτόπουλο. Ψήστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το κοτόπουλο, για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρετε και απολαύστε!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...