Farmhouse Macaroni Με Τυρί

Ποιος δεν αγαπά τα κοφτά μακαρονάκια με τυρί; Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή του κλασικού mac & cheese, που έφτιαξε ο σεφ Kieron Hales ως executive chef στο Zingerman’s Roadhouse. Το πιάτο κέρδισε το “Best Comfort Food in America” ​​από την εκπομπή του Alton Brown America’s Best on Food Network! Ο Hales θέλει να συμπληρώνει το πιάτο με μια τραγανή επικάλυψη που αντιπαραβάλλει το κρεμώδες mac και το τυρί με τραγανή υφή και πικάντικη γεύση.. τα crispy bits topping!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

25 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

2-4

Συστατικά

Béchamel

  • ¾ κούπας πλήρες γάλα
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
  • ¼ λευκό κρεμμύδι, με την φλούδα, χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • ¼ μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 κλαράκια μαϊντανού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 8 μπαλάκια μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon

Macaroni & Cheese

  • 250 γρ. macaroni
  • 7 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κούπες τριμμένο τυρί cheddar
  • 480γρ. béchamel
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι

Crispy Bits Topping

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες φυτικό λάδι
  • αλάτι kosher

Εκτέλεση

Béchamel:

  1. Τοποθετήστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρεμμύδι, την δάφνη, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι cayenne, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το αλάτι kosher, τους κόκκους μαύρου πιπεριού σε μια Μικρή Μαντεμένια Κατσαρόλα, περίπου 2Lt, και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στο γυάλινο βάζο, προσθέστε το καπάκι και αφήστε το να καθίσει για 20-30 λεπτά.
  2. Στραγγίξτε το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ.
  3. Στο ίδιο μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (προσέξτε να μην καεί το βούτυρο).
  4. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέστε σιγά – σιγά το γάλα, περίπου 1⁄4 κούπας, και ανακατέψτε συνεχώς για να αποφύγετε τον σχηματισμό σβώλων. Καθώς το μείγμα ανασυνδυάζεται και φουσκώνει, προσθέστε το επόμενο 1⁄4 κούπας και επαναλάβετε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα γάλακτος.
  6. Μόλις ενσωματωθεί η τελευταία ποσότητα μείγματος γάλακτος, προσθέστε τη μουστάρδα, κρατήστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε απαλά (όχι σε υψηλή βράση) μέχρι να πήξει, 2-3 λεπτά.

Macaroni & Cheese

  1. Βράστε 5 λίτρα νερό, Σε Μια Εμαγιέ Μαντεμένια Κατσαρόλα 7.38Lt.
  2. Προσθέστε 6 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για περίπου 13 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά, με προσοχή να είναι λίγο σφιχτά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη σε ένα ταψί.
  3. Σε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ζεστάνετε το τηγάνι) προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο τηγάνι και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
  4. Προσθέστε όλο το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και το 1⁄3 του τριμμένου τσένταρ στον πάτο του τηγανιού. Περιμένετε περίπου 20-30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε τη μπεσαμέλ και απλώστε έτσι ώστε να τυλίξει ομοιόμορφα το τυρί.
  5. Προσθέστε το υπόλοιπο τσένταρ και όλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι.
  6. Χρησιμοποιώντας μια φαρδιά μεταλλική σπάτουλα γυρίστε τα. Αφήστε να επανέλθουν στο τηγάνι για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε τα ξανά.
  7. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  8. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν είναι απαραίτητο.
  9. Μεταφέρετε σε μια Εμαγιέ Μαντεμένια Κατσαρόλα για να διατηρήθει η θερμότητα ή σερβίρετε απευθείας.

Crispy Bits Topping

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα σε σκόνη, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το αλεσμένο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος
  3. Ανακατέψτε με το κουταλάκι του γλυκού και το χέρι σας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε ένα , Μαντεμένιο Τηγάνι στον φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Προσθέστε 2 κούπες φυτικό λάδι
  7. Περιμένετε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  8. Θρυμματίστε απαλά τη ζύμη στο λάδι.
  9. Τηγανίστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  10. Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε ένα σουρωτήρι ή σε χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...