Smash Burgers Με Ψωμάκια Βουτύρου Σκόρδου

Gourmet Burgers στο σπίτι γινεται; Με αυτή την συνταγή εννοπείται! Γιατί λέγονται smash burgers; Επειδή ισιώνετε το μπιφτέκι με μια καυτή μαντεμένια πρέσα από πάνω, ενώ η κάτω του πλευρά ψήνεται στη σχάρα της ψησταριάς σας. Ένα υπέροχο burger, που σχεδόν δεν θα πιστεύετε ότι το φτιάξατε εσείς! Όσον αφορά τη συναρμολόγηση, συνιστούμε μια γενναιόδωρη ποσότητα με βούτυρο σκόρδου, σε κάθε ψωμάκι, για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 960 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (80% άπαχο/20% με λίπος)
  • 4 brioche ψωμάκια για burger
  • αλάτι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 8 φέτες τυριού
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού
  • 16 πίκλες με άνηθο (burger dill pickle chips)

Βούτυρο Σκόρδο

  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα υλικά βουτύρου σκόρδου μαζί. Αφήστε στην άκρη.
  2. Διαχωρίστε το μοσχαρίσιο κιμά σε 4 μπιφτέκια των 120 γρ.
  3. Προθερμάνετε το bbq σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Τοποθετήστε την Μαντεμένια Σχάρα | Πλάκα 50.80 x 26.67 εκ. μέσα στο bbq και προθερμάνετε με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό, για 8-10 λεπτά.
  4. Λαδώστε την επιφάνεια της μαντεμένιας πλάκας και τοποθετήστε τα 4 κεφτεδάκια στο καυτό μαντέμι. Φροντίστε να αφήσετε χώρο γύρω από κάθε μπιφτέκι. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από κάθε μπιφτέκι και πιέστε το μπιφτέκι με μια πρέσα για burger, μέχρι η πρέσα να ακουμπήσει τη σχάρα. Επαναλάβετε με τα τρία υπόλοιπα μπιφτέκια. Πετάξτε την λαδόκολλα. Ρίξτε από πάνω, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
  5. Ψήστε για ακόμα 3 λεπτά. Οι άκρες πρέπει να ροδίσουν όμορφα. Αναποδογυρίστε τα μπιφτέκια και από πάνω ρίξτε το τυρί. Μαγειρέψτε για 1-2 επιπλέον λεπτά ή όσο παραπάνω επιθυμείτε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα με 4 επιπλέον μπιφτέκια.
  7. Μόλις ετοιμαστούν όλα τα μπιφτέκια, ξύστε τη σχάρα με μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσιο τυρί.
  8. Αλείψτε το εσωτερικό από κάθε ψωμάκι burger με βούτυρο σκόρδο και τοποθετήστε το στο καυτό σκεύος. Ζεστάνετε μέχρι να ροδίσει, για 2-3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  9. Συναρμολογήστε τα burgers με την εξής σειρά: Ψωμάκι, πρώτο μπιφτέκι, δεύτερο μπιφτέκι, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίκλα τουρσί, μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Απολαύστε τα burgers!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...