Μεξικάνικα Carnitas Με Χοιρινό

Συνδυάστε το αλμυρό μπέικον με τα φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών για αυτά τα μεξικάνικα carnitas, που αξίζουν τα tacos, οι enchiladas ή οι quesadillas σας. Το ιδανικό πιάτο για να φτιάξετε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας! Απλά καλύψτε από πάνω με τα αγαπημένα σας υλικά και απολαύστε! Εμείς έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση στο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, τις σταγόνες από φρέσκο lime και το αβοκάντο!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

2 ώρες 45 λεπτά

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Combo 2 Σε 1

Συστατικά

  • 1.800 γρ.  χοιρινή ωμοπλάτη, σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερό chili σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, χωρισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λίπος από bacon ή φυτικό λάδι
  • 1 Μεξικάνικη Μπύρα lager
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ¼ κούπα χυμό lime
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λευκό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, για το γαρνίρισμα
  • φέτες lime, για το γαρνίρισμα
  • αβοκάντο, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150° C.
  2. Ανακατέψτε το καυτερό chili σε σκόνη, την 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το κύμινο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Κάντε μασάζ στο χοιρινό με το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών.
  4.  Θερμάνετε την βάση του  Μαντεμένιου Combo 2 Σε 1 σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, για 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το λίπος μπέικον και ψήστε το χοιρινό σε παρτίδες, για περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το χοιρινό σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  6. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
  7. Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό lime και την μπύρα και ανακατέψτε καλά.
  8. Προσθέστε το χοιρινό κρέας και τους χυμούς στην μαντεμένια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
  9. Καλύψτε με το καπάκι και βάλτε στον φούρνο για 2 ώρες.
  10. Βγάλτε το χοιρινό από τον φούρνο και βάλτε την βάση (καπάκι), σε μέτρια φωτιά στις εστίες της κουζίνας.
  11. Αφήστε τους ζωμούς να βράσουν, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά.
  12. Χρησιμοποιήστε πιρούνια για να κόψετε το χοιρινό κρέας και να το προσθέσετε ξανά στην κατσαρόλα με τους ζωμούς.
  13. Ρυθμίστε τη σχάρα φούρνου στην επάνω θέση και γυρίστε το ψητό κρέας ψηλά.
  14. Απλώστε το χοιρινό κρέας σε ένα μαντεμένιο ταψί. Ψήστε τις carnitas για 3-5 λεπτά ή έως ότου οι άκρες τους να γίνουν τραγανές.
  15. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε σε tacos, enchiladas ή quesadillas ή προσθέστε τα πάνω από τσιπς τορτίγιας με υλικά της αρεσκείας σας.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...