Ψητή Πέστροφα Στο Μαντέμι Με Βούτυρο & Λεμόνι

Απλή και νόστιμη, αυτή η πέστροφα είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά! Ενώ η σάλτσα λεμονιού ενισχύει τις φυσικές γεύσεις και την λεπτή υφή της πέστροφας. Σερβίρετε με ψητά λαχανικά και απολαύστε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 1 φιλέτο πέστροφας, κομμένο στη μέση
  • ½ κούπα αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκια του γλυκού ωιφάδες κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
  • Φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  2. Σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα, ρίξτε τα φιλέτα με το αλεύρι.
  3. Προθερμάνετε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι Με Δυο Λαβές σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αφαιρέστε τα φιλέτα από το αλεύρι και ανακινήστε το περίσσευμα.
  5. Τοποθετήστε τα φιλέτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, για 2-4 λεπτά ανά πλευρά.
  6. Αφαιρέστε τα φιλέτα και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο.
  7. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  8. Ζεστάνετε μέχρι το βούτυρο να σταματήσει να αφρίζει.
  9. Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  10. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
  11. Ρίξτε την σάλτσα βουτύρου πάνω από την πέστροφα & γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...