Ζεστός Γλυκός Μηλίτης Με Μυρωδικά

Δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με τη μυρωδιά του μηλίτη και να σηματοδοτεί τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μπαχαρικά και φρούτα σε φέτες που μπορούν εύκολα να στραγγιστούν για το σερβίρισμα. Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή για ένα ζεστό απογευματινό κέρασμα ή φτιάξτε το για την επόμενη σας συνάντηση με φίλους!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

10

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Combo 2 Σε 1

Συστατικά

  • 2 λίτρα μηλίτης
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 2,5 εκ. ginger κομμένο σε φέτες
  • 1 μήλο, κοιμμένο στα τέσσερα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

 

  1. Θερμάνετε το Μαντεμένιο Combo 2 Σε 1  με το καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα ξυλάκια κανέλας, όλα τα μπαχαρικά και τα γαρίφαλα. Σωτάρετε τα μπαχαρικά για 3-5 λεπτά ή έως ότου η κουζίνα σας μυρίσει φθινόπωρο.
  2. Προσθέστε τα 2 λίτρα μηλίτη, το φρέσκο ginger, τα μήλα και τα πορτοκάλια στο σκεύος με τα ψημένα μπαχαρικά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρει βράση και χαμηλώστε την φωτιά. Καλύψτε με το καπάκι και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
  3. Σουρώστε τα μπαχαρικά πριν το σερβίρετε.
  4. Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...