Τραγανό Ψωμί Με Σκόρδο

Ανήκετε σε αυτούς που αποφεύγουν το σκόρδο; Κι εμεις..μέχρι που δοκιμάσαμε αυτό το καταπληκτικό ψωμί και η γεύση του μας συνεπήρε! Συνδυάζεται υπέροχα με οποιοδήποτε φαγητό ή ως αυτόνομο ορεκτικό.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

2 ώρες

Εκτέλεση

40-45 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

Ψημένο Σκόρδο

  • 1 κεφάλι σκόρδο, καθαρισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Ψωμί

  • 2¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά (στιγμής ή ενεργή ξηρή)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1½ κούπες νερό, χλιαρό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κεφάλι σκόρδο, ψημένο
  • 4 κούπες αλεύρι για ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τον φούρνο στους 205° C. Τυλίξτε το σκόρδο χαλαρά σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Συνδυάστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε τa να καθίσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε το ψημένο σκόρδο και το αλάτι στο μείγμα του νερού. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε αργά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Η ζύμη θα είναι υγρή και κολλώδης.
  3. Μετακινήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, 1 ώρα.
  4. Βγάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και πλάστε σε ορθογώνιο σχήμα. Πάρτε δύο γωνίες της ζύμης και διπλώστε το ορθογώνιο στη μέση. Επαναλάβετε 3 φορές.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα καλά αλευρωμένο μπολ ανάμειξης, με τη ραφή προς τα πάνω. Αφήστε την να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  6. Ενώ η ζύμη ανεβαίνει, προθερμάνετε το φούρνο στους 232 βαθμούς C με την μαντεμένια κατσαρόλα (και το καπάκι) μέσα.
  7. Αφού φουσκώσει, αφαιρέστε την ζεστή Blacklock Μαντεμένια Κατσαρόλα και τοποθετήστε προσεκτικά τη ζύμη μέσα, από την πλευρά της ραφής προς τα κάτω. Γρήγορα και προσεκτικά, κάντε μια κάθετο, περίπου 6 χιλιοστών βαθιά, στην κορυφή της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σκεπάστε με προθερμασμένο καπάκι και ψήστε για 30 λεπτά.
  8. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμη.
  9. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει για 20 λεπτά σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...