Γαλλική Τηγανίτα Με Κεράσια (Clafoutis)

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα όταν έρχεται η εποχή των κερασιών; Μα τα κεράσια φυσικά! Αυτή η απλή (και πεντανόστιμη) συνταγή γαλλικού τύπου τηγανίτας clafoutis, τυλίγει τα κεράσια με ένα γλυκό κουρκούτι. Περιχύστε με ζάχαρη άχνη για ένα απολαυστικό γλυκό.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα γάλα και κρέμα γάλακτος
  • ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι (αν το παγώσετε: ξεπαγώστε, στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας)
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ζεσταίνετε το Chef Collection Καθημερινό Τηγάνι 30.5 εκ. σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί.
  4. Απλώστε ομοιόμορφα τα κεράσια στο τηγάνι. Ρίξτε αργά τη ζύμη στο τηγάνι. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει πριν κόψετε, για 10 περίπου λεπτά. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...