Crumble Με Μήλο Και Αχλάδι

Η “ασπίδα” από αχλάδια και μήλα βάζει αυτό το crumble μια βαθμίδα πάνω από όλα τα υπόλοιπα! Χρησιμοποιώντας ολόκληρη βρώμη και ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (turbinado) ενισχύεται η υφή για ακόμα πιο τραγανή αίσθηση!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί

Συστατικά

  • 4 κούπες τυλιγμένη βρώμη, χωρισμένη
  • 2 ½ κούπες ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (turbinado), χωρισμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, τριμμένο
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κόκκινα μήλα, με την φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 3 πράσινα μήλα, με την φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 3 ροζ μήλα, με την φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κίτρινα αχλάδια (bartlett), με την φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 1 καφέ αχλάδι (bosc), με την φλούδα, κομμένο σε φέτες
  • παγωτό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  2. Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέστε 2 κούπες τυλιγμένη βρώμη και ανακατέψτε σε μια χοντρή σύσταση αλευριού. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με την υπόλοιπη βρώμη, 1½ κούπα ζάχαρη, αλάτι, μπαχάρι και κάρδαμο. Ρίξτε λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια αμμώδη σύσταση.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τα αχλάδια και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα φρούτων σε βουτυρωμένο ταψί ψησίματος και από πάνω προσθέστε το μείγμα βρώμης.
  4. Ψήστε το crumble μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε με παγωτό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...