Λαβράκι Της Μεσογείου

Οι μαύρες ελιές Καλαμών, η φέτα και ο άνηθος σε αυτό το πιάτο, γεμίζουν όποιον το δοκιμάζει… με γεύση Ελλάδας!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, + λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα (411 γρ. περίπου), ολόκληρες τομάτες, κομμένο σε κομμάτια του 1 εκ., με τους χυμούς τους
  • 6 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
  • 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματίσμένη και χωρίσμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο και χωρισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, χωρισμένο
  • 280 γρ. λαβράκι, σε κομμάτια των 5 εκ.
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση
  • Μπαγκέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για 7-8 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και το χυμό και αφήστε να μαραθούν, για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ¼ κούπας ελιές, το ¼ κούπας φέτα, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, χυμό λεμονιού και 1½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.
  3. Τοποθετήστε το λαβράκι πάνω από το μείγμα ντομάτας, καλύψτε με το καπάκι και ψήστε το στον ατμό μέχρι να γίνει, για 4-5 λεπτά.
  4. Γαρνίρετε με 2 κουταλιές της σούπας ελιές, 2 κουταλιές της σούπας φέτα, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και 1½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού. Περιχύστε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με μπαγκέτα στο πλάι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...