Λαζάνια Με Κολοκύθα Butternut

Αυτή η vegetarian συνταγή με λαζάνια είναι ιδανική για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού εξισορροπεί τη φρεσκάδα του πέστο βασιλικού με την πλούσια γεύση της κολοκύθας. Το κλειδί είναι να κοπεί η κολοκύθα σε λεπτές φέτες των 6 χιλιοστών! Χρησιμοποιήστε ένα μαντολίνο κουζίνας, για να κόψετε με ευκολία λεπτές σαν χαρτί φέτες!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

25 λεπτά

Εκτέλεση

55 λεπτά

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί

Συστατικά

  • 454 γρ. λαζάνια
  • 4 κούπες τυρί ricotta με όλα τα λιπαρά
  • 2 ¼ κούπες τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μικρή κολοκύθα butternut, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Μαγειρέψτε τα φύλλα ζυμαρικών σε βραστό νερό μέχρι να γίνουν, για 7-8 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αφήστε στην άκρη.
  3. Συνδυάστε ξεχωριστά τη ricotta,την 1½ κούπα παρμεζάνα, τις 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού, το ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, το μπαχάρι και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.
  4. Προσθέστε ½ κούπα παρμεζάνα, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού, την υπόλοιπη σκόνη κρεμμυδιού, τον βασιλικό και τον χυμό λεμονιού σε έναν μικρό μίξερ. Ενώ λειτουργεί το μίξερ, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώστε.
  5. Συναρμολογήστε τα λαζάνια σε ένα λαδωμένο Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί 33.02 x 22.86εκ. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα πάνω στα λαζάνια,ricotta,λαζάνια και κολοκύθα butternut. Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το ταψί και να χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα συστατικά.Στην τελευταία στρώση, βάλτε πάνω από τα λαζάνια ricotta και μείγμα πέστο. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
  6. Ψήστε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να ροδίσουν τα λαζάνια. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...