Κρεμώδη Ζυμαρικά Με Γαρίδες & Καλαμπόκι

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τον φίλο μας Hal Holden-Bache, από το εστιατόριο Nashville Lockeland Table. Φτιάχνει την καλύτερη κρεμώδη σάλτσα καλαμποκιού που σερβίρεται πάνω από ζυμαρικά και την σερβίρει με καλαμποκόψωμο και κομμάτια μπέικον. Η δική μας συνταγή είναι λίγο πιο ελαφριά και γρήγορη. Το καλαμπόκι και τα κρεμμύδια δίνουν μια φυσική γλυκιά γεύση στη σάλτσα, που ταιριάζει ιδανικά με τις γαρίδες και τα φρέσκα μυρωδικά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5-10 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 450γρ. (περίπου 20-25) γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καλά καθαρισμένες (οι κατεψυγμένες είναι βολικές, αλλά οι φρέσκιες είναι υπέροχες αν τις έχετε!)
  • ¼ κούπα ανάλατο βούτυρο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα (425γρ.) ολόκληρο καλαμπόκι, στραγγισμένο
  • 2 κούπες μείγμα από κρέμα γάλακτος και γάλα
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 450 γρ. ζυμαρικά linguine ή fettuccini
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 450 γρ. στρογγυλά τοματίνια cherry, κομμένα στη μέση
  • Βασιλικό ή άνηθο και ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Στεγνώστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε. Θερμάνετε μια Εμαγιέ Μαντεμένια Κατσαρόλα 5.68Lt  σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και θωρακίστε τις γαρίδες για ένα ή δυο λεπτά, σε κάθε πλευρά. Βγάλτε τες από την εμαγιέ μαντεμένια κατσαρόλα και αφήστε τες στην άκρη
  2. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το κρεμμύδι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το καλαμπόκι, τον ζωμό, μια ακόμα πρέζα αλάτι και το μείγμα από γάλα και κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατέψτε για να ενωθούν. Προσθέστε τα ζυμαρικά.
  4. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και το υγρό μαγειρέματος να πήξει.
  5. Ανακατέψτε το τυρί και στη συνέχεια περιλούστε με γαρίδες, ντομάτες, μυρωδικά και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...