Πικάντικες Φτερούγες Κοτόπουλου Με Buffalo Sauce

Τηγανητές ή ψητές; Όπως κι αν τις προτιμάτε, αυτές οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, με την λαχταριστή τραγανή κρούστα, βουτηγμένες στην κλασική buffalo sauce, είναι ότι καλύτερο για party της τελευταίας στιγμής ή βραδιά μπάρμπεκιου στην αυλή!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένια Κατσαρόλα

Συστατικά

  • 1 kg φτερούγες κοτόπουλο
  • 6 κούπες φυτικό λάδι
  • 1 κούπα καυτερή σάλτσα (με βάση την καυτερή πιπεριά cayenne)
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Tabasco (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τηγανητές Φτερούγες:

  1. Στεγνώστε τις φτερούγες με χαρτοπετσέτες. Σε μια  Μαντεμένια Κατσαρόλα 4.73Lt, κάψτε το λάδι στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Προσθέστε προσεκτικά τις φτερούγες στο καυτό λάδι χρησιμοποιώντας λαβίδες, προσέχοντας να μην γεμίσετε υπερβολικά την μαντεμένια κατσαρόλα.
  3. Τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανές και να ψηθούν, για περίπου 10-12 λεπτά. Για ακόμα πιο τραγανές φτερούγες, τηγανίστε 1-2 λεπτά παραπάνω.
  4. Βγάλτε το κοτόπουλο από το λάδι και στραγγίξτε το σε χαρτί κουζίνας.
  5. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε ένα μπολ και ρίξτε τη σάλτσα.

Ψητές Φτερούγες Στο Grill: 

  1. Στεγνώστε τις φτερούγες με χαρτοπετσέτες. Προθερμάνετε το grill σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές άμυλο καλαμποκιού. Ανακατέψτε καλά. Αλείψτε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι canola.
  3. Λαδώστε την σχάρα και χαμηλώστε την θερμοκρασία σε μέτρια.
  4. Ψήστε τις φτερούγες, γυρίζοντας τες συχνά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ψηθούν, για περίπου 20-25 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε τις φτερούγες από τη σχάρα και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα.

Sauce Buffalo: 

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα  Μαντεμένιο Τηγάνι 20.32 εκ..
  2. Προσθέστε την καυτερή σάλτσα, το λευκό ξύδι και προαιρετικά το Tabasco.
  3. Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...