Τάκος Με Carne Asada

Όσον αφορά εμάς, θα μπορούσαμε να τρώμε αυτά τα τάκος κάθε μέρα! Η μπριζόλα είναι μαριναρισμένη με έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων, από τις καυτερές πιπεριές chipotles, την σάλτσα adobo μέχρι το λάιμ και το κρεμμύδι. Προσθέστε υλικά της επιλογής σας ή αυτά που σας προτείνουμε, για μια εγγυημένη εκρηκτική γεύση!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

1 ώρα 15 λεπτά

Εκτέλεση

12 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 750 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα λάπα (flank steak)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καυτερές πιπεριές chipotles σε adobo sauce
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ¼ κούπα χυμό lime
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι για την γεύση
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού, ζεσταμένες
  • ½ κούπα queso fresco (μαλακό, φρέσκο λευκό τυρί)
  • 2 limes, κομμένα σε 4 κομμάτια, για γαρνιτούρα
  • σάλτσα verde ή ψιλοκομμένο μαϊντανό & βασιλικό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το σκόρδο, τις πιπεριές chipotles, το ½ κρεμμυδιού, τον χυμόlime, την πάπρικα, το κύμινο και την ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώστε για την γεύση.
  2. Καλύψτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα ή για όλη τη νύχτα.
  3. Αφαιρέστε την μπριζόλα από τη μαρινάδα και απομακρύνετε όση σάλτσα περισσεύει.
  4. Σταδιακά θερμάνετε το τηγάνι σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε την μπριζόλα. Περάστε το τηγάνι με λάδι και μαγειρέψτε για 4-6 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Αφαιρέστε τη μπριζόλα από το τηγάνι και αφήστε την να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε.
  5. Κόψτε την μπριζόλα σε λωρίδες των 6 χιλιοστών περίπου
  6. Τοποθετήστε τις λωρίδες κρέατος στα τάκος, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, πασπαλίστε με salsa verde και από πάνω με φρέσκο τυρί queso fresco. Γαρνίρετε με τις φέτες lime.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...