Φιλέτο Μοσχαριού Mignon Με Γλάσο Whiskey

Φτιάξτε τα πιο “καυτά” φιλέτα μοσχαριού mignon – κυριολεκτικά & μεταφορικά! Η τελευταία πινελιά αυτής της συνταγής είναι να προσθέσετε whiskey στο καυτό τηγάνι & να δημιουργήσετε φλόγα που αφήνει πίσω της μια γλυκιά γυαλιστερή επικάλυψη που απογειώνει την γεύση, σε κάθε μπουκιά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

12-15 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 2 φιλέτα μοσχαριού mignon (170-200γρ. το καθένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • ¼ κούπα Whiskey
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε την καστανή ζάχαρη & το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο whiskey και αφήστε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώστε καλά τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Προθερμάνετε σταδιακά το τηγάνι των 20.32 εκ.σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  3. Θωρακίστε τα φιλέτα για 4-5 λεπτά στην μία πλευρά. Αναποδογυρίστε και προσθέστε βούτυρο και δεντρολίβανο. Αλείψτε με βούτυρο και μαγειρέψτε για 4-5 επιπλέον λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί όσο θέλετε.
  4. Απενεργοποιήστε τον καυστήρα. Προσθέστε προσεκτικά το μείγμα whiskey στο τηγάνι & aνάψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα με μακρύ χερούλι. Προσοχή: θα υπάρξει φωτιά!
  5. Αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί τελείως. Αφαιρέστε τις μπριζόλες και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Γυρίστε το τηγάνι ξανά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει το γλάσο.
  6. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου και το δεντρολίβανο & ρίξτε το γλάσο πάνω από τα φιλέτα και σερβίρουμε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...