Φιλέτα Σολομού Με Sauce Bασιλικού & Bατόμουρου

Φτιαγμένη με μια υπέροχη sauce από βατόμουρο & βασιλικό, αυτή η γλυκιά αλλά και αλμυρή εκδοχή σολομού, θα γίνει ενα από τα πιο αγαπημένα σας γεύματα!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

Sauce

  • 1 ½ κούπες βατόμουρα (raspberries)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σολομός

  • 2 φιλέτα σολομού (170 γρ. περίπου το καθένα), με το δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε τα υλικά της sauce σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Χαμηλώστε για να σιγοβράσει η sauce και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε τον βασιλικό από τη σάλτσα και πετάξτε τον. Ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ. Σουρώστε τη σάλτσα μέσα από ένα φίλτρο με λεπτό πλέγμα & αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. στεγνώστε τον σολομό με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε φυτικό έλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε τον σολομό, με το δέρμα προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά.
  3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αναποδογυρίστε. Αλείψτε με σάλτσα βατόμουρου και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το ψάρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, για 2-3 λεπτά. Περιχύστε με την σάλτσα και σερβίρετε.
  4. Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και φρέσκο ​​βασιλικό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...