Αστακός Στη Σχάρα Με Βούτυρο Σκόρδου & Λεμονιού

Ο αστακός στη σχάρα με επικάλυψη από βούτυρο σκόρδου & λεμονιού, αποτελεί ένα κομψό & πανεύκολο φαγητό, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

2-4

Συστατικά

  • 3 κουταλάκια του γλυκού ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 ουρές αστακού, χωρισμένες στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες (αν θέλετε)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Περάστε με βούτυρο σκόρδου πάνω τις ουρές  αστακού. Μαγειρέψτε την πλευρά για 2-3 λεπτά. Γυρίστε τις ουρές και αλείψτε ξανά με βούτυρο σκόρδου.
  3. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες λεμόνιού, αν θέλετε. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 3.00 από 5)
Loading...