Κορεάτικα Παϊδάκια BBQ

Τώρα που ο καιρός είναι πιο ζεστός, ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια σας και να φτιάξετε αυτήν την απλή συνταγή για παϊδάκια! Η γεμάτη κορεάτικες γεύσεις μαρινάδα εμποτίζει το κρέας όλη τη νύχτα κανοντάς το πιο μαλακό και γευστικό! Το τέλειο πιάτο για την επόμενη οικογενειακή συγκέντρωση ή BBQ!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

Παϊδάκια

  • 1.200 kg χοιρινά παϊδάκια
  • Σπόροι σουσαμιού και κρεμμύδια σε λεπτές φέτες για γαρνίρισμα

Μαρινάδα

  • 1 κούπα σόγια σως
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού (rice wine vinegar)
  • ¼ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε τα συστατικά της μαρινάδας. Σε πλαστική σακούλα ή σφραγιζόμενο πλαστικό δοχείο, ρίξτε τη μαρινάδα στα παϊδάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
  2. Προθερμάνετε σταδιακά τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια λαδώστε την και ψήστε σε παρτίδες για 5-7 λεπτά ανά πλευρά.
  3. Γαρνίρετε με σουσάμι και κρεμμύδια. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...