Hash Γλυκοπατάτας Στο Τηγάνι

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε γλυκό ή αλμυρό για πρωινό; Μπορείτε να έχετε και τα δύο με αυτό το hash. Αντικαταστήσαμε την παραδοσιακή πατάτα με γλυκοπατάτες για να ελαφρύνουμε την έντονη γεύση κρεμμύδιού και προσθέσαμε αρωματικό δεντρολίβανο και λαχταριστό σκόρδο για ένα απολαυστικό ξεκίνημα της ημέρας!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 700 γρ. ή  2 μεσαίες γλυκές ντομάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 ¼ κούπες ελαιόλαδο, χωριστά

Εκτέλεση

  1. Καλύψτε τις γλυκοπατάτες με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίστε τες και αφαιρέστε την φλούδα.
  2. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κύβους του 1 εκ. & πασπαλίστε με το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και ¼ κούπα ελαιόλαδο.
  3. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, για 3-5 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
  4. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά από όλες τις πλευρές, για 10 λεπτά περίπου. Ανακατέψτε με φρέσκο ​​δεντρολίβανο και σερβίρετε.*

*Pro Tip: Στο τέλος προσθέστε λίγα αυγά και αφήστε τα να μαγειρευτούν, για μια πρωινή έκρηξη πρωτεΐνης!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...