Galette Με Ντομάτες Heirloom

Αναδείξτε τις φρέσκιες ντομάτες με αυτή την εκπληκτική συνταγή για galette, φτιαγμένη σε μαντεμένιο τηγάνι lodge! Ένα πεντανόστιμο και πανέμορφο πιάτο!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 1 φύλλο κρούστας για πίτες
  • 4 μετρίου μεγέθους ντομάτες (heirloom ή της επιλογής σας)
  • ¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ⅓ κούπα φρέσκο βασιλικό, κομμένο, + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • ½ κούπα (+ μια κουταλιά της σούπας) τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου
  2. Κόψτε τις ντομάτες 0,6 χιλιοστά λεπτές και τοποθετήστε τες σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την υγρασία. Ρίξτε αλάτι & πιπέρι
  3. Ανοίξτε το φύλλο κρούστας για πίτες μέχρι να έχει πάχος περίπου 3 χιλιοστά και διάμετρο 36εκατοστά. Τοποθετήστε τη ζύμη στο τηγάνι σας 30.48 εκ. (οι άκρες πρέπει να κρέμονται αρκετά γύρω από το τηγάνι). Λαδώστε το κάτω μέρος της ζύμης πίτας και πασπαλίστε με ½ κούπας τυρί παρμεζάνα και κομμένο βασιλικό.
  4. Ξεκινώντας από το κέντρο, τοποθετήστε φέτες ντομάτας σε ελαφρώς επικαλυπτόμενο κυκλικό μοτίβο μέχρι να γεμίσει η γαλέτα. Διπλώστε τις άκρες για να σχηματιστεί η κρούστα./li>
  5. Αλείψτε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να φουσκώσουν οι ντομάτες, για περίπου 45 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...