Ψωμί Καλαμποκιού “Monte Cristo”

Αυτό το τόσο γλυκό όσο και αλμυρό γεύμα με ψωμί καλαμποκιού, γεμάτο γαλοπούλα, ζαμπόν και ελβετικό τυρί είναι τέλειο όταν τοποθετείται στο τραπέζι για οποιοδήποτε γεύμα – ειδικά για brunch!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ( 454 γρ.) έτοιμο μείγμα για καλαμποκόψωμο
  • 1 ½ κούπες ψιλοκομμένη μαγειρεμένη γαλοπούλα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο ζαμπόν
  • 1 ½ κούπες τριμμένο ελβετικό τυρί
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι, χωρισμένη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κούπα ζελέ κόκκινης σταφίδας
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι 30.48 εκ., ετοιμάστε το μείγμα ψωμιού καλαμποκιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το καλαμποκόψωμο θα είναι λεπτό.
  2. Αφαιρέστε το καλαμποκόψωμο από το τηγάνι. αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κύβους. Σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. λαδώστε το απλόχερα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τους κύβους καλαμποκόψωμου στο τηγάνι. Καλύψτε με γαλοπούλα, ζαμπόν και τριμμένο τυρί.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε ομοιόμορφα τα υλικά στο τηγάνι. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ελαφρά το ζελέ κόκκινης σταφίδας για να λιώσει. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι. χτυπήστε για να αναμειχθούν.
  6. Βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο. Κόψτε σε φέτες, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με ζελέ σταφίδας και σάλτσα μουστάρδας.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...