Ψωμί Καλαμποκιού Με Πιπεριές, Μπέικον & Cheddar

Μπέικον, τυρί τσένταρ και jalapeños κάνουν έναν καταπληκτικό συνδυασμό! Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν τα προσθέσετε σε μια βασική συνταγή για ψωμί καλαμποκιού, μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε ένα συνοδευτικό φαγητό σε σούπερ σταρ του τραπεζιού. Χρησιμοποιήσαμε τη συνταγή του Nick Malgieri για καλαμποκόψωμο με μπέικον και πράσινο κρεμμύδι στο Lodge Cast Iron Cookbook, προσθέσαμε τυρί και το συμπληρώσαμε με πιπεριές για να φτιάξουμε το Ψωμί Καλαμποκιού Με Πιπεριές, Μπέικον & Cheddar που απεικονίζεται εδώ. Αν θέλετε να προσθέσετε μπαχαρικά στην δική σας εκδοχή, δοκιμάστε το!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 113 γρ. καλής ποιότητας μπέικον, κομμένο σε φέτες των 6 χιλιοστών
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια scallions, κομμένο σε φέτες των 6 χιλιοστών
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σιμ ιγδάλι καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα τυρί cheddar
  • ¾ κούπα βουτυρόγαλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 4-6 φρέσκιες πιπεριές jalapeño, κομμένες σε φέτες 1-1.5 εκ.

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνετε στους 205 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σωτάρετε το μπέικον σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 22.86εκ. σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Ρυθμίστε τη θερμότητα έτσι ώστε να ψηθεί αργά και ομοιόμορφα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις το μπέικον αρχίσει να παίρνει χρώμα, ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε ανακατεύοντας μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Όσο έχετε το μπέικον στη φωτιά, συνδυάστε όλα τα ξηρά υλικά και το τυρί σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε το γάλα και τα αυγά μαζί και βάλτε τα κοντά στο μπολ.
  4. Μόλις το μπέικον είναι έτοιμο, προσθέστε το μείγμα των αυγών και το λιωμένο βούτυρο στα στερεά υλικά. Ρίξτε το περιεχόμενο στο τηγάνι και χρησιμοποιήστε μια μεγάλη λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψετε το μείγμα ομαλά.
  5. Βάλτε το άδειο τηγάνι σε μέτρια φωτιά (δεν έχει σημασία αν έχουν μείνει μερικά κομμάτια μπέικον και κρεμμύδι) και αφήστε το να ζεσταθεί για ένα λεπτό. Ρίξτε μέσα το κουρκούτι. Τακτοποιήστε τις πιπεριές jalapeños στην επιφάνεια. Ψήστε το ψωμί μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει, για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό, κομμένο σε ροδέλες.

 

Note: Αυτή η συνταγή γράφτηκε για ένα μαντεμένιο τηγάνι 22.86 εκατοστών! Το προθερμάναμε στο φούρνο, ενώ μαγειρεύαμε το μπέικον σε ξεχωριστό τηγάνι στη σόμπα. Η συνταγή γέμισε το τηγάνι και είχαμε αρκετό επιπλέον κουρκούτι για να γεμίσουμε μια μαντεμένια στρογγυλή φόρμα με τρίφωνικες εσοχές, επίσης!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...