Σάλτσες για πουλερικά στη σχάρα

Το καλύτερο ψητό κοτόπουλο συνδυάζεται συχνά με μια νόστιμη σάλτσα. Εδώ είναι τρεις από τις αγαπημένες μας σάλτσες για να τις συνδυάσετε με τα πουλερικά σας. Δοκιμάστε τες μία προς μία ή κάντε και τις 3 και αφήστε τους καλεσμένους σας να αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

5-10 λεπτά

Εκτέλεση

5-10 λεπτά

Μερίδες

1-5

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Melting Pot and Silicone Brush

Συστατικά

Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας του Tennessee  (4.5 φλιτζάνια)

• 2 ½ κονσέρβες ντομάτες κονκασέ με τον χυμό
• 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πιπέρι
• ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο σκόρδο
• ½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
• ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα βουτύρου με λεμόνι και σκόρδο (1 φλιτζάνι)

• 1 στικ αλατισμένο βούτυρο
• 3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και λιωμένες
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
• 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)

 

Ασιάτικη σάλτσα βουτύρου με σόγια (1 φλιτζάνι)

• 1 στικ ανάλατο βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι λιωμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Σάλτσα Ντομάτας

1. Σουρώστε τις ντομάτες και το χυμό τους μέσα από ένα κόσκινο σε μια κατσαρόλα, διατηρώντας τα στερεά της τομάτας.
2. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό βοδινού, ανακατεψτε και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων με μεταλλική λεπίδα, λιώστε το κρεμμύδι, σέλινο, πιπεριά, σκόρδο και τα στερεά κομμάτια της ντομάτας.
3. Μεταφέρετε στο μείγμα ντομάτας και προσθέστε ξύδι κρασιού και καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά για να ομοιογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
4. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να σιγοβράζετε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να έχει την κατάλληλη ρευστότητα. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε και ψύξτε για έως και 1 εβδομάδα.

Σάλτσα βουτύρου με λεμόνι και σκόρδο

1. Η τέλεια σάλτσα ψητού για ψάρι.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μαντεμένια κατσαρόλα χυτοσιδήρου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο, πιπέρι και προαιρετικά, μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι διαφανές, προσέχοντας να μην αφήσετε το σκόρδο να ροδίσει.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
4. Πασπαλίστε προσεκτικά το κρέας που ψήνετε στη σχάρα, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το βούτυρο που στάζει μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1-2 εβδομάδες.

Ασιάτικη σάλτσα βουτύρου με σόγια

1. Λιώστε το βούτυρο σε δοχείο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σουσάμι, σκόρδο, κρεμμύδι και πιπέρι.
2. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή αλλά όχι καφέ. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Περιλούστε το κρέας προσεκτικά ενώ ψήνετε στη σχάρα, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το στάξιμο βούτυρο μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1 εβδομάδα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...