Ψητό Κοτόπουλο Tandoori

Αυτή η συνταγή προέρχεται από τον φίλο μας Chef Meherwan Irani. Η μέθοδος του για το ψήσιμο κοτόπουλου θα αφήσει την κουζίνα σας γεμάτη με το υπέροχο άρωμα του μείγματος μπαχαρικών tandoori και θα κάνει τους καλεσμένους σας να μην μπορούν να σταματήσουν να ζητούν λίγο ακόμα!
«Το καλύτερο σε αυτό το ψητό κοτόπουλο tandoori είναι το τραγανό εξωτερικό του αλλά το δύσκολο είναι να αποκτήσουμε ένα τέλεια τραγανό εξωτερικό χωρίς να στεγνώσει εσωτερικά το κοτόπουλο. Διαπίστωσα ότι το ψήσιμο ενός κοτόπουλου σε ένα προθερμασμένο τηγάνι Lodge είναι ένας πανεύκολος τρόπος για να επιτευχθούν και τα δύο ». -Meherwan Irani

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

40 λεπτά

Εκτέλεση

60 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο, καλά πλυμμένο και στεγνωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο, λάδι canola ή ελαιόλαδο
  • αλάτι Kosher
  • Μείγμα μπαχαρικών Tandoori
  • Κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • Ολόκληρες σκελίδες σκόρδου
  • Κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Φύλλα δάφνης
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ξυλάκια κανέλλας

Εκτέλεση

  1. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βάζοντας ένα κρύο κοτόπουλο στο φούρνο θα το κάνετε να μαγειρευτεί ανομοιόμορφα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. στο φούρνο για να προθερμανθεί.
  2. Αλείψτε ελαφρά το κοτόπουλο με λάδι, ρίξτε χοντρό αλάτι kosher, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και στη συνέχεια πασπαλίστε το με μια γενναία ποσότητα μείγματος μπαχαρικών Tandoori και πιπέρι.
  3. Δέστε το κοτόπουλο, κρατώντας τα φτερά και τους μηρούς σφιγμένα, παρέχοντας μια πιο ομοιόμορφη επιφάνεια ψησίματος.
  4. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι, με το στήθος προς τα πάνω. Ψήστε το κοτόπουλο για 15 λεπτά στους 260 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε για επιπλέον 30-45 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο άμεσης ένδειξης για να ελέγξετε εάν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κοτόπουλου έχει φτάσει στους 71-74 βαθμούς Κελσίου.
  5. Για τα τελευταία 20 λεπτά, προσθέστε στο τηγάνι ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μαύρου πιπεριού και τα ξυλάκια κανέλας.
  6. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά. Αφού αφαιρέσετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, στραγγίξτε τη σάλτσα, για να την χρησιμοποιήσετε κατά το σερβίρισμα.

Pro Tip: Είναι καλύτερο να βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το μαγειρέψετε, καθώς αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το δέρμα, επιτρέποντάς του να γίνει ακόμα πιο τραγανό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...