Κοτόπουλο Με Λαχανικά Της Άνοιξης

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου με την πέτσα, για ακόμα περισσότερη γεύση! Συμβουλή: Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, να γέρνετε το τηγάνι Lodge και να ρίχνετε κουταλιές από λίπος στο πάνω μέρος, για να το κρατήσετε υγρό και ζουμερό!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

40 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο, χωρισμένα
  • 3 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα, χωρίς τα κόκκαλα
  • 113 γρ. μανιτάρια shiitake,κομμένα στη μέση
  • 1/2 κούπα μαριναρισμένες αγκινάρες, κομμένες στα 4
  • 1/4 κούπα μαρινάδα από τις αγκινάρες τουρσί
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κούπα σπαράγγια, σε κομμάτια των 2.5 εκ.
  • 1/4 κούπα μαϊντανό, χοντροκομμένο, συν λίγο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • Μπαγκέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο μαντεμένιο τηγάνι της σειράς Chef Collection. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Σοτάρετε το κοτόπουλο-πρώτα από την πλευρά της πέτσας-μέχρι να ροδίσει, για 10-12 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε άλλο πιάτο.
  3. Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 5 λεπτά. Προσθέστε αγκινάρες, υγρό τουρσί, νερό και καγιέν και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί (για περίπου 3 λεπτά) και προσθέστε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το εσωτερικό του κοτόπουλου να φτάσει τους 71 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα ξύλο κοπής. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  4. Ενώ το κοτόπουλο ξεκουράζεται, ανακατέψτε τα σπαράγγια και 2 κουταλιές μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για 5 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο και τοποθετήστε πάνω από το μείγμα λαχανικών. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...