Μαρούλι Ρωμάνα Στη Σχάρα Με Vinaigrette Κουκουναριού

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τον τρόπο που φτιάχνετε την σαλάτα σας; Ψήστε φέτες μαρουλιού romaine στην μαντεμένια γκριλιέρα της σειράς chef collection της Lodge, περιλούστε τες με σπιτική vinaigrette κουκουναριού και καταπλήξτε τα πλήθη!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

Vinaigrette Κουκουναριού

  • ½ κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) κουκουνάρι, φρυγανισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • ¼ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας (+λίγο παραπάνω), τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα (Romaine) 

  • 3 καρδιές μαρουλιού romaine, κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Vinaigrette Κουκουναριού 

  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ, 1 λεπτό.
  2. Ενώ το μπλέντερ είναι σε λειτουργία ρίξτε σιγά ελαιόλαδο έως ότου η βινεγκρέτ φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα.

Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα (Romaine) 

  1. Προθερμάνετε το τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά, για 5 λεπτά.
  2. Αλείψτε όλες τις πλευρές του μαρουλιού με ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγο αλάτι.
  3. Ψήστε το μαρούλι σε παρτίδες, 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Περιλούστε με βινεγκρέτ και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...