Ψητο Μαρούλι Ρωμάνα με Vinaigrette Κουκουναριού

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε το παιχνίδι της σαλάτας σας; Ψήστε παχιές φέτες μαρουλιου romaine και σε μια μαντεμένια κατσαρόλα γκριλ και περιλούστε με σπιτική βινεγκρέτ κουκουναριού για ένα συνοδευτικό που θα καταπλήξει τα πλήθη!

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Chef Collection Square Grill Pan

Συστατικά

Vinaigrette Κουκουναριού

• ½ φλιτζάνι (συν 2 κουταλιές της σούπας) κουκουνάρι, φρυγανισμένο
• 3 κουταλιές ξίδι μήλου
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
• 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη (συν περισσότερα για γαρνιτούρα)
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα

• 3 καρδιές μαρουλιού romaine, κομμένες κατά μήκος στη μέση
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι

Εκτέλεση

Vinaigrette Κουκουναριού

1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ, 1 λεπτό.
2. Ενώ το μπλέντερ ανακατεύει, ρίξτε σιγά ελαιόλαδο έως ότου η βινεγκρέτ φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα.

Ψητό Μαρούλι Ρωμάνα

1. Προθερμάνετε το τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά, 5 λεπτά.
2. Βουρτσίστε όλες τις πλευρές του μαρουλιού με ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγο αλάτι.
3. Ψήστε το μαρούλι σε παρτίδες, 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Περιλούστε με βινεγκρέτ και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...