Ψητά Μύδια Στο Τηγάνι

Μαγειρέψτε φρέσκα μύδια σε μια γευστική, βουτυρώδη σάλτσα λευκού κρασιού μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους, σε κλασικό μαντεμένιο τηγάνι! Σερβίρετε απευθείας, με μια φραντζόλα από το αγαπημένο σας ψωμί για να μην χάσετε σταγόνα από τους πεντανόστιμους ζωμούς τους!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

8-10 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • ¼ κούπα αλατισμένο βούτυρο
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένο καλά και ψιλοκομμένο
  • ¼ του κουταλιού του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα (θυμηθείτε να απορρίψετε όποιο δεν κλείσει)
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ., προσθέστε το κρασί, το βούτυρο, το πράσο και το κόκκινο πιπέρι και βράστε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
2. Μειώστε τη θερμότητα στη μέση, προσθέστε τα μύδια και σκεπάστε. Μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη και να γίνουν τα μύδια, για 8-10 λεπτά. Απορρίψτε ό, τι δεν ανοίξει. Πασπαλίστε το μαϊντανό από πάνω και ρίξτε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι με ψωμί σε φέτες.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...