Ψητά Μύδια

Ψήστε φρέσκα μύδια σε μια γευστική, βουτυρώδη σάλτσα λευκού κρασιού μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Σερβίρετε με μια φραντζόλα από το αγαπημένο σας ψωμί για να ρουφήξει όλους τους νόστιμους χυμούς!

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

8-10 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

  • ½ cup white wine
  • ¼ cup (½ stick) unsalted butter
  • 1 leek (white part only), rinsed well and chopped
  • ¼ teaspoon red pepper flakes
  • 2 pounds mussels, scrubbed and debearded (discard any that won’t close)
  • 3 tablespoons chopped fresh parsley
  • Salt and freshly ground black pepper

• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• ¼ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
• 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), πλυμμένο καλά και ψιλοκομμένο
• ¼ του κουταλιού του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
• 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
• 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 12 ιντσών, προσθέστε το κρασί, το βούτυρο, το πράσο και το κόκκινο πιπέρι και βράστε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
2. Μειώστε τη θερμότητα στη μέση, προσθέστε τα μύδια και σκεπάστε. Μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη και τα μύδια είναι παχιά, 8-10 λεπτά. Απορρίψτε ό, τι δεν ανοίξει. Πασπαλίστε το μαϊντανό στην κορυφή και ρίξτε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι με ψωμί σε φέτες.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...