Ψητά Μακαρόνια σε Μαντεμένιο Τηγάνι

Αυτή η συνταγή ψητών μακαρονιών προέρχεται από το μέλος της οικογένειας της Lodge Kris Stubblefield, προς τιμήν της γιαγιάς του. “Αυτό είναι το πρώτο πιάτο που έμαθα όταν μεγάλωνα. Πιστεύω ακόμα ότι είναι το καλύτερο σπαγγέτι που έχω ποτέ φάει”, δήλωσε ο Kris.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

40 λεπτά

Εκτέλεση

20-30 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Ψητά Μακαρόνια σε Μαντεμένιο Τηγάνι

 

Συστατικά

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 4 μεγάλα σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
• 2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κιλό βοδινός κιμάς
• 330 γρ ντομάτες κονκασέ
• 300 γρ. σάλτσα ντομάτας κονσέρβας
• 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι ή ξηρό κόκκινο κρασί
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
• 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
• 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο εστραγκόν
• 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή περισσότερο για γεύση
• 500 γρ. ζυμαρικών μαλλιά αγγέλου
• Τυρί μοτσαρέλα, όσο χρειάζεστε

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 12 ιντσών σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, 8-10 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, χωρίζοντας τυχόν συστάδες κρέατος. Αποστραγγίστε τυχόν υπερβολικό λίπος.

2. Σε ένα Dutch Oven, συνδυάστε τις ντομάτες κονκασέ, τη σάλτσα ντομάτας, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το βασιλικό, το εστραγκόν, το κόκκινο πιπέρι και το υπόλοιπο 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σιγοβράστε σε μέτρια έως μέτρια-χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και μετά ρίξτε τον κιμά. Σκουπίστε το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει.
4. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε και ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για να μαγειρέψετε τον κιμά. Ρίξτε τη σάλτσα σπαγγέτι πάνω από τα ζυμαρικά. Τρίψτε όση μοτσαρέλα θέλετε από πάνω, καλύπτοντας τη σάλτσα. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίσει να ροδίζει, 15-20 λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...