Χοιρινό με ένα γρήγορο Ρατατούιγ

Το χοιρινό φιλέτο σε αυτό το πιάτο θωρακίζεται πριν ψηθεί για να κλειδώσει στην υγρασία. Σερβίρετε πάνω από σκουός, κολοκυθάκια και ντομάτες για ένα πολύχρωμο και νόστιμο γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25-30 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

 

Συστατικά

• 1 κομμάτι χοιρινό ενός κιλού χωρίς κόκαλα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές λάδι canola
• 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
• 1 κρεμμύδι, λιωμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 4 φλιτζάνια ανάμεικτα σκουός και κολοκυθάκια
• 1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες σε κύβους
• Μεγάλη πρέζα από σφρεσκοκομμένα βότανα (όπως βασιλικός, μαϊντανός ή θυμάρι)

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Καρυκεύστε το χοιρινό φιλέτο με αλάτι και πιπέρι.
3. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το λάδι και θωρακίστε το χοιρινό φιλέτο σε όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να είναι έτοιμο αλλά ακόμα ζουμερό, περίπου 25 λεπτά (70 βαθμοί σε θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης). Αφαιρέστε το κρέας σε ξύλο κοπής και αφήστε να ξεκουραστεί.
4. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει, ανακατεύοντας συχνά για να ξύσετε τυχόν κομμάτια κρέατος. Όταν το βούτυρο αφρίζει ελαφρώς, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας γρήγορα για να μαραθούν. Μόλις μπορέσετε να μυρίσετε τα μυρωδικά (περίπου 1½ λεπτά), προσθέστε τα σκουός και ανακατέψτε για να καλύψετε με το αρωματικό βούτυρο. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέστε τις ντομάτες και τα βότανα. ανακατέψτε μόνο μία ή δύο φορές για να μαλακώσετε τις ντομάτες και να απελευθερώσετε το άρωμα των βοτάνων.
5. Βάλτε το ρατατούιγ σε πιάτα σερβιρίσματος και συμπληρώστε με φέτες χοιρινού ψητού.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...