Χοιρινές Μπριζόλες με Μήλα και Σάλτσα Κάστανου

Σε αυτό το πιάτο, η πλούσια γεύση του πουρέ κάστανου και οι έντονες, πικάντικες νότες της κόκκινης πιπεριάς συμπληρώνουν τον κλασικό συνδυασμό μήλων και χοιρινού κρέατος. Το μυστικό της επιτυχίας με αυτές τις μπριζόλες είναι το ψήσιμο που παίρνουν από το μαντεμένιο ταψί.

Βαθμός δυσκολίας

Advanced

Προετοιμασία

25 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

2

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Griddle

Συστατικά

• 2 φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 μέτριο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς πυρήνα και μέτρια ψιλοκομμένο
• 2 μπριζόλες χοιρινού κρέατος με κόκκαλο
• Λεπτό θαλασσινό αλάτι, για γεύση (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
• Ichimi togarushi (κόκκινη πιπεριά) για γεύση (περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού- βλ. σημείωση κουζίνας)
• 3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές πουρέ κονσέρβας καστανιάς
• 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι καστανιάς ή άλλο γευστικό μέλι

Εκτέλεση

 

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Θερμάνετε σταδιακά την μαγειρική πλάκα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να ζεσταθεί το τηγάνι. Προσθέστε το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου έχει βγάλει λίπος και αρχίζει να τραγανίζει. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μήλο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το μήλο αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 3 λεπτά.
3. Ενώ το μήλο μαγειρεύεται, ρίξτε σε κάθε μπριζόλα θαλασσινό αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μισό φασκόμηλο.
4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή, μεταφέρετε το μείγμα μήλου σε ένα θερμομονωτικό μπολ, αφήνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό στο ταψάκι (δεν έχει πολύ). Ρίξτε το υπόλοιπο φασκόμηλο με το μείγμα στο μπολ.
5. Σε μέτρια φωτιά, ψήστε τις μπριζόλες στην πλάκα με το υγρό μέχρι να ροδίσουν, 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Επιστρέψτε το μείγμα μήλου στην πλάκα, βάζοντάς το γύρω από τις μπριζόλες. Τοποθετήστε την πλάκα στον φούρνο και ψήστε έως ότου οι μπριζόλες φτάσουν 70 βαθμούς βάζοντας ένα μαγειρικό θερμόμετρο στο πιο παχύ σημείο.
6. Ενώ οι μπριζόλες βρίσκονται στο φούρνο, τοποθετήστε τον πουρέ κάστανου, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και το μέλι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε για να συνδυάσετε καλά.
7. Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, αφαιρέστε την πλάκα από το φούρνο και μεταφέρετε τις μπριζόλες και το μείγμα μήλου σε ένα δίσκο. Τοποθετήστε την πλάκα σε μέτρια φωτιά και ξύστε τυχόν κομμάτια από την επιφάνεια. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι. Προσθέστε το μείγμα κάστανου και, ανακατεύοντας γρήγορα, ενσωματώστε την κρέμα με ό,τι απέμεινε στο τηγάνι σε αυτό το μείγμα. Αυτό θα σχηματίσει μια λεπτή σάλτσα.
8. Ρίξτε μια καλή δόση σάλτσας σε δύο ζεστά πιάτα δείπνου. Τακτοποιήστε τις μπριζόλες στη σάλτσα και ολοκληρώστε με το μείγμα μήλου. Απολαύστε!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...