Χοιρινά Κεφτεδάκια Ζαμπόν με Γλάσο

Με πλούσια επικάλυψη από γλάσο, αυτές οι αλμπυρές μπουκιές κάνουν το τέλειο ορεκτικό ή σνακ για την επόμενη συνάντησή σας.

Αυτή η ειδική οικογενειακή συνταγή της Lodge προέρχεται από τη Louise Lindberg Kellerman. Η Louise μετακόμισε στο Νότιο Πίτσμπουργκ, TN με τον σύζυγό της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε πολύ δραστήρια στην κοινότητα.

Σε μια πόρτα στην κουζίνα της, μετρούσε το ύψος όχι μόνο των παιδιών της αλλά και των πολλών φίλων τους καθώς μεγάλωναν. Αυτά τα κεφτεδάκια ήταν ένα από τα πολλά πιάτα που ετοίμασε για τους φίλους και την οικογένειά της στην ίδια κουζίνα.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-5

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 350 γρ. χοιρινός κιμάς
• 230 γρ. φρέσκο ​​ή μαγειρεμένο ζαμπόν, κιμάς
• ⅔ φλιτζάνι βρώμη γρήγορου μαγειρέματος
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
• ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
• ⅔ φλιτζάνι χυμό φρούτων (πορτοκάλι, ανανάς ή ροδάκινο)
• 2 κουταλιές ξίδι μηλίτη
• ⅓ φλιτζάνι σιρόπι σκούρου καλαμποκιού
• 6 ολόκληρα γαρίφαλα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεσμένα κρέατα, τη βρώμη, το αυγό και το γάλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και βάζετε σε μονή στρώση σε μια μαντεμένια κατσαρόλα 12 ιντσών. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Στραγγίστε προσεκτικά τυχόν λίπος στο τηγάνι.
3. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα Lodge Chef Skillet και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς, έως ότου διαλυθούν η καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και η μουστάρδα και η σάλτσα γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια του ζαμπόν και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία με δύο φορές.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...