Χοιρινά Κεφτεδάκια Με Επικάλυψη Από Γλάσο

Με πλούσια επικάλυψη από γλάσο, αυτές οι αλμυρές μπουκιές είναι το τέλειο ορεκτικό ή σνακ για το επόμενο τραπέζι σας. Αυτή η συνταγή της οικογένειας της Lodge προέρχεται από τη Louise Lindberg Kellerman. Η Louise μετακόμισε στο Νότιο Πίτσμπουργκ, TN με τον σύζυγό της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε πολύ δραστήρια στην κοινότητα. Σε μια πόρτα στην κουζίνα της, μετρούσε το ύψος όχι μόνο των παιδιών της αλλά και πολλών φίλων τους καθώς μεγάλωναν. Αυτά τα κεφτεδάκια ήταν ένα από τα πολλά πιάτα που ετοίμαζε για τους φίλους και την οικογένειά της στην ίδια κουζίνα.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-5

Συστατικά

  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 230 γρ. φρέσκο ​​ή μαγειρεμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • ⅔ κούπας βρώμη γρήγορου μαγειρέματος
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • ½ κούπα πλήρες γάλα
  • ⅓ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
  • ⅔ κούπας χυμό φρούτων (πορτοκαλιού, ανανά, ή ροδάκινου)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
  • ⅓ κούπα σιρόπι σκούρου καλαμποκιού
  • 6 ολόκληρα γαρίφαλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ζαμπόν, τη βρώμη, το αυγό και το γάλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και βάζετε σε μονή στρώση σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48εκ.. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Στραγγίστε προσεκτικά τυχόν λίπος στο τηγάνι.
  3. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου διαλυθούν η καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και η μουστάρδα και η σάλτσα γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα χοιρινά κεφτεδάκια και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία με δύο φορές.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...