Ψωμί Καλαμποκιού

Αυτή η συνταγή καλαμποκόψωμου βρίσκεται στην οικογένεια της Lodge εδώ και δεκαετίες και συχνά παρασκευάζεται για οικογενειακά γεύματα από τη σύζυγο του πρώην CEO Henry Lodge. Παρά το γεγονός οτι η συνταγή δεν περιέχει ζάχαρη, η προσθήκη κρέμας καλαμποκιού δίνει μια μικρή δόση γλυκύτητας στο αλμυρό ψωμί. Επιπλέον, το καλαμπόκι και η ξινή κρέμα διατηρούν το ψωμί καλαμποκιού υγρό και το αποτρέπουν να στεγνώσει, διατηρώντας το σαν φρέσκο για περισσότερες μέρες.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 δοχείο 227γρ., μείγμα αραβασίτου
  • ½ κούπα κραμβέλαιο (λάδι canola), χωρισμένο
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ενώ ο φούρνος προθερμαίνεται, ρίξτε το ¼ κούπας λάδι στο κλασικό μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ. (L8SK3) και τοποθετήστε το στο φούρνο να ανεβάσει θερμοκρασία.
  3. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί. Χρησιμοποιώντας τις λαβές σιλικόνης, αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο (θα είναι πολύ ζεστό!) και ρίξτε το ζεστό λάδι στο μείγμα αραβοσίτου και ανακατέψτε μαζί.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε καυτό τηγάνι και ψήστε στον φούρνο για 35 λεπτά ή έως ότου η λεπίδα από ένα μαχαίρι να βγει καθαρή.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...