Τραγανό Τόφου Με Σπαράγγια Stir-Fry Σε Μαντεμένιο Wok

Δευτέρα χωρίς κρέας; Δοκίμασε αυτό το γεμάτο γεύση vegan stir-fry. Το πιάτο έχει υφή με τραγανό τόφου και ξεροψημένα σπαράγγια – που δένουν απόστευτα με το ginger & το σκόρδο ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μαγειρέματος. Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή χυλοπίτες με ένα μια γενναιόδωρη δόση Sriracha.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Wok 35.56 Cm

Συστατικά

  • 500 gr extra firm τόφου
  • ¼ κούπας σόγια sauce
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ginger, πολτοποιημένο ή τριμμένο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 kg καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 kg σπαράγγια (τις κορυφές)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
  • Sriracha για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το τόφου σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, σκεπάστε με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε από πάνω ένα μαντεμένιο τηγάνι για περίπου 20 λεπτά.
  2. Συνδυάστε την σόγια sauce, το σκόρδο, το ginger & την καστανή ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη.
  3. Προθερμαίνετε wok σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε επαγωγικές ή ηλεκτρικές εστίες, θερμαίνετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και στη συνέχεια, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή για 3-5 λεπτά.
  4. Προσθέστε φυτικό λάδι και ζεστάνετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
  5. Όσο το wok προθερμαίνεται, κόψτε το τόφου σε κομμάτια 2,5 εκ. Περιχύστε με καλαμποκάλευρο και αλατοπιπερώστε.
  6. Προσθέστε μία στρώση τόφου στο wok. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, αφήνοντας όλες τις πλευρές να ροδίσουν όμορφα.
  7. Αφαιρέστε το τόφου από το wok και προσθέστε επιπλέον λάδι αν χρειάζεται.
  8. Προσθέστε τις άκρες των σπαραγγιών στο wok, πασπαλίστε με αλάτι, μαγειρέψτε ανενόχλητα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  9.  Προσθέστε την sauce και το σησαμέλαιο στο wok και ανακατέψτε καλά.
  10. Ρίξτε το τόφου στη σάλτσα με τα λαχανικά και μαγειρέψτε για 1-2 επιπλέον λεπτά.
  11. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, περιχύστε με Sriracha και σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...