Τραγανό Ρύζι Περσίας

Γνωρίστε το επόμενο πιάτο που πρέπει να φτιάξετε: περσικό τραγανό ρύζι. Αυτή η εύκολη συνταγή γλιστρά αμέσως από το τηγάνι σας και προσθέτει ένα υπέροχο χρυσό “τραγάνισμα” στο γεύμα σας.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

25 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 2 φλιτζάνια κίτρινο ρύζι, μαγειρεμένο (Mahatma)
• ¾ φλιτζάνι  γιαούρτι
• 3 αυγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι κύμινο
• ½ κουταλάκι κουρκουμά
• 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• Προτεινόμενη γαρνιτούρα: μαλακό βραστό αυγό, αβοκάντο, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί

Εκτέλεση

  1. Preheat oven to 400 degrees Fahrenheit.
  2. Make rice according to packaging instructions. Rinse cooked rice well with water.
  3. Mix yogurt, eggs, salt, cumin, and turmeric together. Combine yogurt mixture with rice and mix well.
  4. Brush oil into 10.25 Inch Skillet. Pour rice mixture into skillet, press with the back of a spoon or measuring cup. Bake for 1 hour.
  5. Remove from oven and allow to cool 10 minutes. Loosen edges and turn onto plate. Cut into wedges and serve.

 

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Φτιάξτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Ξεπλύνετε καλά το μαγειρεμένο ρύζι με νερό.
3. Ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το κύμινο και τον κουρκουμά. Συνδυάστε το μείγμα γιαουρτιού με το ρύζι και ανακατέψτε καλά.
4. Βουρτσίστε το λάδι σε τηγάνι 10.25 ιντσών. Ρίξτε το μείγμα ρυζιού στο τηγάνι, πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα κύπελλο μέτρησης. Ψήνουμε για 1 ώρα.
5. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά. Χαλαρώστε τις άκρες και γυρίστε πάνω σε πιάτο. Κόβουμε σε σφήνες και σερβίρουμε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...