Τοστ Με Ψωμί Καλαμποκιού & Αβοκάντο

Μια καλή συνταγή για ψωμί καλαμποκιού είναι απαραίτητο μέρος κάθε κουζίνας στη Νότια Αμερική! Εδώ, χρησιμοποιήσαμε τη διάσημη συνταγή ψωμιού του Sean Brock από το εστιατόριο Husk στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας για να δημιουργήσουμε ένα ψωμί καλαμποκιού. Κόψαμε το καρβέλι σε φέτες και το περιλούσαμε με σάλτσα γιαουρτιού και κόλιανδρου, αβοκάντο, κρεμμύδια τουρσί και σταγόνες καυτερής sauce sriracha για να προσθέσουμε τη δική μας “πινελιά” στο περιβόητο τοστ αβοκάντο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

Ψωμί Καλαμποκιού

  • 2 κούπες κίτρινο σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 ½ κούπα ξινόγαλο (buttermilk)

Toppings

  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • Κρεμμύδια τουρσί
  • Καυτερή sauce sriracha

Εκτέλεση

  1. Θερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τη μαντεμένια φόρμα μέσα.
  2. Σε ένα μπολ, συνδυάστε σιμιγδάλι καλαμποκιού, το αλάτι, την baking soda και το baking powder.
  3. Συνδυάστε 4 κουταλιές βούτυρο, με το αυγό και το ξινόγαλο (buttermilk) και στη συνέχεια ενώστε τα με το μείγμα του μπολ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Βγάλτε με προσοχή την μαντεμένια φόρμα από τον φούρνο. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και καλύψτε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Ρίξτε μέσα το κουρκούτι γεμίζοντας την έως να καλυφθούν τα ¾ της. Μην την παραγεμίσετε γιατί θα φουσκώσει και θα υπερχειλίσει. Ανακινήστε την φόρμα για μπει ομοιόμορφα το κουρκούτι. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ψηθεί το ψωμί καλαμποκιού όσο θέλετε.
  5. Αφήστε το καρβέλι να κρυώσει μέσα στην φόρμα. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε το καρβέλι και κόψτε το σε φέτες των 2.54 εκ..
  6. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο στο γιαούρτι. Απλώστε τη σάλτσα γιαουρτιού σε κάθε φέτα και προσθέστε αβοκάντο, κρεμμύδια τουρσί και καυτερή sauce sriracha.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...