Τηγανητό Γατόψαρο

Σύμφωνα με τον δημιουργό συνταγών Tom Perini, το γατόψαρο είναι ένα από τα λίγα πράγματα που αναγνωρίζονται από τους κτηνοτρόφους ως εναλλακτική λύση του βοείου κρέατος. «Το γατόψαρο μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα ποτάμια, λίμνες και λίμνες στο Τέξας και όλοι μεγαλώσαμε ψαρεύοντάς τα», λέει.

Πριν χτυπήσετε τα ψάρια σε αυτήν τη συνταγή, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος για την τέλεια αναλογία ψαριού-καλαμποκιού.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

6 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch Ovens

Συστατικά

• Φιλέτα γατόψαρου 6, 2.5 – 3 κιλών
• ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού λευκή πιπεριά
• 2 φλιτζάνια κίτρινο κορν φλάουρ
• ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• Φυτικό λάδι (αρκετό ώστε τα ψάρια να μπορούν να βυθιστούν πλήρως)

Εκτέλεση

1. Κόψτε κάθε φιλέτο στη μέση κατά μήκος. Σε ένα ρηχό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά με το αυγό και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μεγάλο πιάτο, συνδυάστε τα συστατικά για το καρυκευμένο κορν φλάουρ.
2. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι έτσι ώστε τα φιλέτα ψαριών να βυθιστούν σε Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία έως 180 βαθμούς.
3. Ενώ το λάδι θερμαίνεται, βυθίστε τα φιλέτα γατόψαρου, ένα κάθε φορά στo dip του αυγού, επικαλύψτε κάθε κομμάτι πλήρως και αφήστε να στάξει. Βυθίστε κάθε κομμάτι στο καρυκευμένο κορν φλάουρ, καλύπτοντάς το εντελώς. Απομακρύνετε ό,τι περισσεύει.
4. Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίξτε προσεκτικά τα φιλέτα στο λάδι χωρίς να στριμώξετε (ίσως χρειαστεί να τα τηγανίσετε σε παρτίδες). Τηγανίστε έως ότου τα φιλέτα επιπλέουν στην κορυφή του λαδιού, περίπου 6 λεπτά. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, το κρέας του θα φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει. Μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να στραγγίξετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...