Τηγανητές Κοτομπουκιές χωρίς γλουτένη

Το κουρκούτι σε αυτές τις κοτομπουκιές είναι τόσο καλό που θα ξεχάσετε ότι δεν περιέχει γλουτένη. Ο σεφ June Pagan δημιούργησε κάποτε αυτή τη συνταγή για την ηθοποιό Elizabeth Taylor ως μέλος του καθημερινού προσωπικού της Taylor.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

1.5 ώρα

Εκτέλεση

20-30 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

Κοτόπουλο

• μισό κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα

Μαρινάδα βουτυρογάλακτος

• 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μπαχαρικά της επιλογής σας (ανάλατα)

Πανάρισμα με αλεύρι ρυζιού

• ¾ φλιτζάνι αλεύρι από καστανό ρύζι
• ¼ φλιτζάνι κορν φλάουρ
• 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
• ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Περίπου ¼ φλιτζάνι λάδι από σπόρους σταφυλιού για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλύνετε και στεγνώστε το στήθος κοτόπουλου με χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε τα στήθη μεταξύ δύο φύλλων ψησίματος και χτυπήστε με μια σφύρα κρέατος ή πλάστη. Κόψτε σε λωρίδες. Αφήστε στην άκρη.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε καλά τα υλικά μαρινάδας βουτυρογάλατος. Ρίξτε τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατέψτε για να τις καλύψετε καλά. Σκεπάστε και ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
3. Όταν είστε έτοιμοι να τηγανίσετε, ανακατέψτε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους.
4. Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι σταφυλιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό (δοκιμάστε ρίχνοντας μια πρέζα αλεύρι στο ζεστό λάδι για να δείτε αν δημιουργεί φυσαλίδες), ξεκινήστε με το επόμενο βήμα.
5. Βάλτε ένα κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ για πανάρισμα και επικαλύψτε το ελαφρά και ομοιόμορφα. Απομακρύνετε υλικό που μπορεί να περισσεύει και τοποθετήστε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι. Θα πρέπει να δείτε μια γραμμή φυσαλίδων να σχηματίζεται κατά μήκος των άκρων του κοτόπουλου. Εάν το δείτε, το λάδι είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία και είστε έτοιμοι να τηγανίσετε το υπόλοιπο κοτόπουλο.
6. Βάζετε γρήγορα τις υπόλοιπες κοτομπουκιές στο μείγμα αλευριού με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε τες στο ζεστό λάδι, αφήνοντας περίπου 3 εκ. χώρο μεταξύ κάθε λωρίδας. Μην παραγεμίσετε το τηγάνι (ίσως χρειαστεί να τα τηγανίσετε σε παρτίδες). Τηγανίστε έως ότου ροδίσουν ελαφρά και γίνουν τραγανές στην αφή, 4-5 λεπτά. Γυρίστε τις λωρίδες και τηγανίστε έως ότου η άλλη πλευρά να γίνει χρυσοκαστανή, άλλα 4-5 λεπτά.
7. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν. Ελέγξτε τις λωρίδες για να βεβαιωθείτε ότι το κέντρο είναι ψημένο. Πρέπει να είναι λευκό, όχι ροζ. Εάν το κρέας είναι ακόμα ροζ, ολοκληρώστε το μαγείρεμα σε φούρνο 220 βαθμών για 10 λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...