Σούπα Μυδιών από τη North Carolina

Σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Καρολίνας θα βρείτε αυτό το στυλ σούπας μυδιών με βάση την κρέμα της Νέας Αγγλίας. Κόψτε σε φέτες άσπρο ψωμί στο μπολ. Το ψωμί διαλύεται και κάνει πιο παχύρρευστη τη σούπα.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

10-12

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch Ovens

Συστατικά

• 120 γρ. χοιρινό ή μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 4 φλιτζάνια νερό ή μισό νερό και μισό χυμό μυδιών
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κιλό χονδροκομμένα μύδια (βλ. Σημείωση κουζίνας)
• 4 φλιτζάνια πατάτες σε κύβους
• 2 δωδεκάδες μικρά μύδια στο κέλυφος τους, πλυμένα (βλ. Σημείωση κουζίνας.)
• Γάλα ή ελαφριά ή πλήρης κρέμα γάλακτος (όπως ή αν θέλετε)
• Λευκό ψωμί σε φέτες (προαιρετικό)
• Ψιλοκομμένος φρέσκος ​​μαϊντανός  για γαρνιτούρα
• Crackers στρειδιών

Εκτέλεση

1. Μαγειρέψτε το χοιρινό σε Dutch Oven σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραγανιστεί. Αφαιρέστε το χοιρινό και πετάξτε ό,τι μείνει, διατηρώντας το τετηγμένο λίπος στην κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (αλλά μην το αφήσετε να χρωματιστεί), περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Ρίξτε το νερό και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε. Προσθέστε τα μύδια, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, και σιγοβράστε αργά, ακάλυπτα, έως ότου τα μύδια είναι μαλακά, περίπου 1 ώρα.
2. Προσθέστε τις πατάτες, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε τα μύδια με το κέλυφος και καλύψτε το δοχείο. Προσθέστε το γάλα εάν το χρησιμοποιήσετε ακριβώς πριν το σερβίρετε, αλλά δώστε αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί (μερικά λεπτά συνήθως φτάνουν).
3. Εάν θέλετε, τοποθετήστε μια φέτα ψωμί στο κάτω μέρος κάθε μεγάλου ρηχού μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με crackers στρειδιών.

 

Σημείωση κουζίνας: Με την ισχυρή γεύση της θάλασσας, τα quahogs, το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας clam, κάνουν τα καλύτερα μύδια για σούπα. Αγοράστε τα και καθαρίστε τα μύδια μόνοι σας ή χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα, τα οποία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Μείνετε μακριά από κονσερβοποιημένα μύδια. Και ενώ η Βόρεια Καρολίνα μπορεί να μην σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα μύδια, η πολιτεία διαθέτει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία αχιβάδων και διανέμει σταθερά σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή της Αμερικής.

Παραλλαγές: Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στα μύδια. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα περισσότερα θαλασσινά σε αυτό τη σούπα. Στον Φρεντ αρέσει ένας συνδυασμός από μύδια, γαρίδες και χτένια. Ξεκινήστε τη σούπα σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέστε τις γαρίδες και τα ψάρια μαζί με τα μύδια με το σκληρό κέλυφος. Τα χτένια μπαίνουν στο τέλος.
Μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς μύδια. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε γαρίδες, χτένια, στρείδια και / ή φιλέτα λευκών ψαριών. Αφού μαγειρέψετε το κρεμμύδι και προσθέσετε το νερό και / ή το χυμό αχιβάδας, αφήστε το ζωμό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και, στη συνέχεια, προσθέστε την επιλογή των θαλασσινών 10 λεπτά αργότερα (εκτός από τα χτένια, τα οποία μπαίνουν στο τέλος). «Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις να το φτιάξεις, αυτό το chowder, ένα τηγάνι ψωμιού καλαμποκιού και κάποιο λαχανικό φτιάχνουν πολύ καλό φαγητό», δηλώνει ο Fred.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...