Σολομός Με Μπρόκολο

Όλοι θα λατρέψουν αυτό το πιάτο με σολομό και μπρόκολο! Αλλά ακόμα περισσότερο εσείς που θα το μαγειρέψετε, όταν δείτε πόσο γρήγορα και εύκολα φτιάχνεται!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί

Συστατικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 340 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο (+2 κουταλιές της σούπας), χωριστά
  • ¼ κούπα πελτέ τομάτας
  • 5 χουρμάδες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένους
  • ½ με 1 κούπα νερό
  • 340 γρ. φιλέτα σολομού, χωρίς την πέτσα
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ρίξτε το κόκκινο κρεμμύδι και το μπρόκολο σε ένα μπολ με ¼ κούπας λάδι και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε το κόκκινο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και το μπρόκολο να γίνει πράσινο, 15-20 λεπτά.
  3. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσει, για 5-8 λεπτά. Προσθέστε τους χουρμάδες και μαγειρέψτε, για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε ⅓ από το σωταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού και πελτέ ντομάτας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ανακατέψτε και ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, ρίξτε ¼ κούπας λάδι. Αραιώστε το μείγμα αν χρειαστεί με νερό. Αλατοπιπερώστε.
  5. Στρώστε τον σολομό με ένα παχύ στρώμα σάλτσας bbq και απλώστε πάνω από το μείγμα μπρόκολου και κρεμμυδιού. Ψήστε μέχρι ο σολομός να γίνει, με προσοχή να μην παραωηθεί, για 10-15 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...