Σοκολατένια Τετράγωνα Brownies

Γνωρίζατε ότι τα κλασικά σοκολατένια brownies, έχουν ακόμα καλύτερη γεύση όταν ψήνονται σε μαντεμένια σκεύη; Είναι αλήθεια! Σερβίρετε με σπιτική σαντιγί για ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα σας γεμίσει χαρά, στη στιγμή!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

50 λεπτά

Μερίδες

12

Συστατικά

  • ⅓ κούπα (+ ½ κούπα) μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη και χωρισμένη
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, + λίγο ακόμα για το λάδωμα του σκεύους
  • 1 ½ κούπες + 2 κουταλιές σούπας ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη turbinado, χωρισμένη
  • 1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • ½ κούπα ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη (ή δάκρυα σοκολάτας)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε μπεν μαρί, λιώστε το ⅓ κούπας μαύρη σοκολάτα και βούτυρο για 10 λεπτά.*
  3. Ανακατέψτε 1-½ κούπες ζάχαρη, αλεύρι, αυγά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας.
  4. Διπλώστε την υπόλοιπη ½ κούπα μαύρη σοκολάτα και ημίγλυκη σοκολάτα. Ρίξτε τη ζύμη σε λαδωμένο τηγάνι και ψήστε για 40-45 λεπτά.
  5. Ενώ τα brownies ψήνονται, φτιάξτε τη σαντιγί: χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να πήξει.
  6. Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς και κόψτε τα σε τετράγωνα. Σερβίρετε με σαντιγί.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...