Σαλάτα Καρπουζιού στη Σχάρα

Αυτό το πιάτο παίρνει ένα γευστικό “kick” από τα τηγανητά κρεμμύδια, αλλά μην πετάξετε τίποτα! Αποθηκεύστε το λάδι κρεμμυδιού για χρήση σε ποπ κορν, με αυγά ή όταν ψήνετε λαχανικά.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Round Cast Iron Grill Pan

Συστατικά

• 3 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο συν έξτρα 3 κουταλιές της σούπας
• 1 μίνι καρπούζι χωρίς σπόρους, κομμένο σε ροδέλες πάχους 4 εκ.
• 3 φλιτζάνια ρόκα, συσκευασμένα
• 1 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένο
• ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας, ψιλοκομμένη
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόψτε 2 κρεμμύδια σταυρωτά σε λεπτούς δακτυλίους. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε 2 φλιτζάνια λάδι στους 180 βαθμούς. Αναδεύστε συνεχώς τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε τα τηγανητά κρεμμύδια σε μια χαρτοπετσέτα, προσθέστε αλάτι και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
2. Κόψτε τις ροδέλες καρπουζιού σε τριγωνικά κομμάτια. Σε ένα προθερμασμένο στρογγυλό τηγάνι γκριλ, ψήνετε σε παρτίδες μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια της σχάρας, 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε να κρυώσει. Κόψτε το φλοιό και ψιλοκόψτε.
3. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κρεμμύδι κατά μήκος. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ωμό κρεμμύδι, το καρπούζι στη σχάρα, τη ρόκα, τη φέτα, το βασιλικό, τη μέντα και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τηγανητά κρεμμύδια και σερβίρετε.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...