Ρολό μπριζόλας με σκόρδο

Παρόλο που αυτή η νόστιμη συνταγή μπορεί να φαίνεται δύσκολη, τα βήματα είναι αρκετά απλά και θα αφήσουν τους καλεσμένους σας να πιστεύουν ότι είστε ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας!
Αυτή η κομψή αλλά εύκολη συνταγή προέρχεται από τον Tammy Credicott, best-selling συγγραφέα του The Healthy Gluten Free Life και του Paleo Indulgences.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

5-8 λεπτά

Εκτέλεση

25-30 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 1 κιλό μπριζόλα
• θαλασσινό αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
• 4 λωρίδες χοιρινού μπέικον, μαγειρεμένες (αλλά όχι τραγανές) και ψιλοκομμένες
• 2 φλιτζάνια ελαφρώς βρασμένο σπανάκι, ψιλοκομμένα
• ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μανιτάρι (7 ή 8 ολόκληρα μανιτάρια)
• 2 κουταλιές λάδι καρύδας
• 5 βιολογικές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Xτυπήστε την μπριζόλα σε πάχος 1 εκατοστού ή λιγότερο. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη επιφάνεια για να εργαστείτε όταν τη γεμίζετε.
3. Αρωματίζετε τη μπριζόλα με αλάτι και πιπέρι για γεύση και στις δύο πλευρές και μετά την απλώνετε μπροστά σας. Πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον από πάνω σε μία στρώση και έπειτα άλλη μία στρώση το σπανάκι, τις ντομάτες και τα μανιτάρια, με αυτή τη σειρά. Τυλίξτε τη μπριζόλα προς τα πάνω σφιχτά σε ένα κορμό (ρολό) και, στη συνέχεια, δέστε το με σπάγγο κουζίνας σε 2 ή 3 μέρη για να το κρατήσετε μαζί. (Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τυλίξετε το ρολό σε πλαστικό περιτύλιγμα και να καταψύξετε όλη τη νύχτα, αν θέλετε. Φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το μαγείρεμα.)
4. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το ταψί είναι πολύ ζεστό, ρίξτε το ρολό μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2-3 λεπτά συνολικά.
5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίστε το σκόρδο σε όλο το ρολό. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο έως ότου η γέμιση είναι καυτή, αλλά το κρέας είναι ακόμα ροζ στο κέντρο, 10-15 λεπτά.
6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το σπάγγο, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε!

Παραλλαγές: Γίνετε δημιουργικοί με τη γέμιση. Δοκιμάστε οποιονδήποτε συνδυασμό από τις αγαπημένες σας γεύσεις, όπως λιαστές ντομάτες, καρδιές αγκινάρας, σπανάκι, κρεμμύδια, μανιτάρια, μπέικον, λουκάνικο, σαλάμι, πράσινες ή μαύρες ελιές, φρέσκα βότανα κ.λπ.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...