Ρολά Με Τυρί Boursin & Σκόρδο

Ανάλαφρα και αφράτα, με υπέροχη γεύση τυριού, αυτά τα ρολά αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό πιάτο για ζυμαρικά. Ανακαλύψτε τον απίστευτο συνδυασμό του τυριού boursin με το σκόρδο και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας όταν τους σερβίρετε πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

Ζύμη

  • ½ κούπα (+ επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας) γάλα, ζεσταμένο στους 50 βαθμούς Κελσίου
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο, μαλακό
  • 1 αυγό, χτυπημένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση

  • ½ κούπα τυρί Boursin, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό parsley, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε το γάλα και τη ζάχαρη σε μίξερ με άγκιστρο. Προσθέστε τη μαγιά και αφήστε να καθίσει, 10 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, βούτυρο, αυγό και σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε αλεύρι, ½ κούπα κάθε φορά.
  2. Ζυμώστε με μέτρια ταχύτητα, για 5-7 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να απομακρυνθεί από το μπολ. Μεταφέρετε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και μια υγρή πετσέτα. Αφήστε να φουσκώσει, 1 ώρα.
  3. Χτυπήστε μαζί το τυρί Boursin, το βούτυρο και το αλάτι. Χτυπήστε τη ζύμη προς τα κάτω. Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Απλώστε σε ένα ορθογώνιο πάχους μισού εκατοστού. Απλώστε το μείγμα τυριών ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
  4. Τυλίξτε κατά μήκος και κόψτε σε κομμάτια 2.5 εκ. Τοποθετήστε σε ένα καλά λαδωμένο τηγάνι 18 εκατοστών. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και μια υγρή πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με πινέλο, περάστε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Ψήστε τα ρολά για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βουρτσίστε ξανά με λιωμένο βούτυρο, γαρνίρετε με μαϊντανό και πασπαλίστε με αλάτι.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...