Ροδακινόπιτα Σε Μαντεμένιο Τηγάνι

Μεγαλώνοντας, η Erika Council και η οικογενειά της, γιόρτασαν την ημέρα κατάργησης της δουλείας (Juneteenth) στης ΗΠΑ με σπιτικές πίτες. Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την κρούστα που μοιάζει με μπισκότο από εκείνες τις πίτες φράουλας και τα διάσημα ροδάκινα της πατρίδας της, της Γεωργίας. Ακριβώς όπως οι πίτες φράουλας της νεότητάς της, αυτή η ροδακινόπιτα υπόσχεται να είναι ζουμερή και επιπλέον γλυκιά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

40 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 ¾ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένη
  • 1 κούπα ξινόγαλα (buttermilk)
  • 5 ροδάκινα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • ½ κούπα βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τα ροδάκινα σε φέτες, τα ¾ κούπας ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγουν όλοι οι χυμοί από τα ροδάκινα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  4. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 22,86 εκ.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την 1 κούπα ζάχαρη και το ξινόγαλα (buttermilk). Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από το βούτυρο. Ρίξτε ομοιόμορφα τα ροδάκινα και χυμό γύρω από το τηγάνι.
  6. Ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτό βανίλια.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...