Πίτα του βοσκού

Αυτή η συνταγή, από τον Paul Kelly, εμπνεύστηκε από ένα πιάτο που σερβίρεται σε παμπ αγγλικού στιλ. Παραδοσιακά, ο βοδινός κιμάς είναι το κύριο συστατικό της πίτας του βοσκού, αλλά αυτό το τρυφερό ψητό κατσαρόλας την κάνει ακαταμάχητη.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

30-45 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

8

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch Ovens

Συστατικά

Γέμιση

• 4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κιλό ψητό ή άλλη σούπα μοσχαριού, με κομμένο λίπος και κομμένο σε κύβους 1 ιντσών
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, καθώς και έξτρα για γεύση
• 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικό)
• 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ιταλικό μαϊντανό
• 4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κομμάτια 2.5 εκ ή 1 ½ φλιτζάνι baby καρότα
• 1 ½ φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακά
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι νερό

Κρούστα πουρέ πατάτας

• 2 κιλά πατάτες ρουστίκ, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 2.5 εκ
• 3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
• ½ φλιτζάνι γάλα συν άλλο ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
• 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Γέμιση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το βοδινό κρέας, το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι (εάν χρησιμοποιείτε) στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές, 5-10 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό, ρίγανη, θυμάρι και μαϊντανό. Σκεπάστε και βάλτε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 2 ώρες.
2. Αφαιρέστε το κρέας και το ζωμό από το Dutch Oven και στεγνώστε το δοχείο. Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά στην κατσαρόλα. Προσθέστε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα, τα μπιζέλια και το σέλινο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, άλλα 2 λεπτά.
3. Μεταφέρετε το κρέας πίσω στο Dutch Oven, ανακατέψτε και προσθέστε αρκετό ζωμό για να καλύψει. Ρίξτε αλάτι για γεύση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά.
4. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα φλιτζάνι και ανακατέψτε αργά το νερό ενώ ανακατεύετε, για να κάνετε ένα ομοιογενές μείγμα αλευριού-νερού. Εάν σχηματιστούν σβώλοι, στραγγίξτε σε ένα κόσκινο. Προσθέστε το μείγμα στο Dutch Oven και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Επαναφέρετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς

Κρούστα πουρέ πατάτας

1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό (περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε 3.5 λίτρα νερό) για να καλυφθούν. Συνεχίστε να βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, 10 έως 12 λεπτά. Στραγγίστε καλά τις πατάτες.
2. Ενώ οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το επιπλέον μισό φλιτζάνι γάλα με την κρέμα γάλακτος και έπειτα ρίξτε το μείγμα στο βούτυο. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και μαύρο πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σύνθεση

1. Βάλτε τον πουρέ πατάτας πάνω από τη γέμιση του Dutch Ovenυ. Ψήστε στην κεντρική σχάρα, ακάλυπτη, για 30 λεπτά.
2. Ενεργοποιήστε το γκριλ και ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου 5 λεπτά. Ελέγξτε συχνά για να αποφύγετε το κάψιμο.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...