Αχιβάδες Με Σκόρδο & Λευκό Κρασί

Οι αχιβάδες στον ατμό σε σάλτσα σκόρδου και λευκού κρασιού είναι ένα εύκολο γεύμα ή ορεκτικό, που στην μαντεμένια blacklock κατσαρόλα της Lodge, χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να γίνει!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

2-4

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κούπα χυμό αχιβάδας
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ¼ κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 900 γρ. αχιβάδες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει, για 1-2 λεπτά.
  2. Ρίξτε το λευκό κρασί, τον χυμό αχιβάδων, το βούτυρο, την κόκκινη πιπεριά και τον χυμό λεμονιού. Βράστε.
  3. Προσθέστε τις αχιβάδες και καλύψτε για 4 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...