Μπριζόλες Mε Βούτυρο Από Blue Cheese

Το μυστικό για να ψήσετε μπριζόλες με ποιότητα εστιατορίου στο σπίτι, ξεκινάει με ένα μαντεμένιο τηγάνι! Αρχικά κάντε ένα γρήγορο sear (θωράκισμα), στα “μάτια”της κουζίνας σας και στη συνέχεια μεταφέρετε στον φούρνο! Όταν οι μπριζόλες σας είναι έτοιμες, αποσύρετε από τον φούρνο, αφήστε τες να “ξεκουραστούν” και σερβίρετε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5-10 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

Βούτυρο από μπλε τυρί (blue cheese)

  • ½ κούπα ανάλατο βούτυρο, μακαλό
  • 120 γρ. μπλε τυρί, σε κομματάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι

Μπριζόλες

  • 2 μπριζόλες, πάχους περίπου 2,5 εκ.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο σε μικρό μπολ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπλε τυρί, το Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη, βγάλτε το μείγμα βουτύρου και τυλίξτε το σαν κορμό, περιστρέφοντας τα άκρα. Καταψύξτε το βούτυρο μέχρι να σταθεροποιηθεί *.
  2. Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε σιγά σιγά ένα μαντεμένιο τηγάνι και μετά βουρτσίστε προσεκτικά το τηγάνι με λάδι.
  3. Προσθέστε στις μπριζόλες αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε προσεκτικά τις μπριζόλες στο καυτό τηγάνι και ψήστε για 2 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και αφήστε το για 2 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Σερβίρετε με λίγο βούτυρο από blue cheese σε κάθε μπριζόλα.

*Pro Tip: Το μείγμα βουτύρου συνήθως διατηρείται στον καταψύκτη έως και ένα μήνα.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...