Μπριζόλες με Βούτυρο από Blue cheese

Το μυστικό της καλής, ψητής μπριζόλας επιπέδου εστιατορίου ξεκινά με ένα μαντεμένιο τηγάνι! Ξεκινήστε από τα κεραμικά μάτια με ένα γρήγορο ψήσιμο, ολοκληρώστε το στον φούρνο και στη συνέχεια αφήστε τη να “ξεκουραστεί” πριν τη σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

5-10 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

2

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

Βούτυρο με Μπλε Τυρί

• ½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
• 120 γρ θρύμματα από μπλε τυρί
• 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
• Μία πρέζα αλάτι
• Λίγο μαύρο πιπέρι

Μπριζόλες
• 2 μπριζόλες
• 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε το βούτυρο σε μικρό μπολ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπλε τυρί, το Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη, βγάλτε το μείγμα βουτύρου και τυλίξτε το σαν κορμό, περιστρέφοντας τα άκρα. Καταψύξτε το βούτυρο μέχρι να σταθεροποιηθεί *.
2. Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε σιγά σιγά ένα μαντεμένιο τηγάνι και μετά βουρτσίστε προσεκτικά το τηγάνι με λάδι.
3. Προσθέστε στις μπριζόλες αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε προσεκτικά τις μπριζόλες στο καυτό τηγάνι και ψήστε για 2 λεπτά ανά πλευρά.
4. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και αφήστε το για 2 λεπτά.
5. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Σερβίρετε με λίγο βούτυρο από blue cheese σε κάθε μπριζόλα.
* Pro Tip: Το μείγμα βουτύρου συνήθως διατηρείται στον καταψύκτη έως και ένα μήνα.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...