Μπριζόλα Stripped-Down

Ένα καλό θωράκισμα παράγει πιο έντονες γεύσεις στα ψητά φαγητά αλλά το σημαντικότερο είναι το ότι τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο λαχταριστά στα μάτια μας! Σε όσους απολαμβάνουν το φαγητό τους να έχει εκτός από ακαταμάχητη γεύση και ποιότητα, υπέροχη εμφάνιση, η Lodge δείχνει τον δρόμο για τέλεια σημάδια σχάρας (searing) κάθε φορά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

2

Μαγειρέψτε με

Συστατικά

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (ΝΥ strip steaks)
  • Αλάτι
  • Πιπέρο
  • Κραμβέλαιο (λάδι Canola)

Εκτέλεση

  1. Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (με ασφάλεια) και στεγνώστε.
  2. Αλατοπιπερώστε όσο επιθυμείτε.Προτείνουμε μόνο αλάτι και πιπέρι, χωρίς άλλα πρόσθετα.
  3. Ανάψτε τα κάρβουνα και αφήστε τα να προθερμανθούν μέχρι να είνμαι έτοιμα
  4. Προσθέστε τα κάρβουνο στη σχάρα, ρυθμίστε τη σχάρα μαγειρέματος στο προτιμώμενο ύψος και προθερμαίνετε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Λίγο πριν προσθέσετε τη μπριζόλα, περάστε ελαφρά τη σχάρα με λίγο λάδι.
  6. Προσθέστε μπριζόλες και μαγειρέψτε για ½ του συνολικού χρόνου. Για φοβερά σημάδια σχάρας, στρίψτε 90 μοίρες στο ¼ του χρόνου.
  7. Γυρίστε και επαναλάβετε.
  8. Αποσύρετε τις μπριζόλες και αφήστε τες να ξεκουραστούν καλυμμένες, για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.
  9. Σερβίρετε, απολαύστε τα εύσημα από όσους δοκιμάζουν και στο τέλος, αφήστε κάποιον άλλο να πλύνει τα πιάτα!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...