Μπρεζάρισμα χοιρινής ωμοπλάτης με μπαχαρικά

Το μπρεζάρισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σιγοψήσετε τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στους διασυνδετικούς ιστούς του κρέατος να σπάσουν, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα τρυφερό ψητό και παχύρρευστο υγρό. Όταν χρησιμοποιείτε τον μαντεμένιο Dutch Oven, μπορείτε να θωρακίσετε και να μπρεζάρετε το κρέας στο ίδιο σκεύος. Απολαύστε το τελικό προϊόν παντού, από σάντουιτς μπάρμπεκιου έως τάκος.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

24 ώρες

Εκτέλεση

3-4 ώρες

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch Ovens

Συστατικά

Μπαχαρικά για το κρέας

• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
• ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
• ½ κουταλάκι κύμινο αλεσμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

Μπρεζαρισμένο χοιρινό

• 1 ωμοπλάτη χοιρινού κρέατος 1,5-2 κιλών
• 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• 1 μπουκάλι ή κουτάκι μπύρα lager (αποφύγετε μπύρες λυκίσκου όπως IPA)

Σάλτσα
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί
• 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο

Εκτέλεση

 

1. Ρίξτε όλα τα μπαχαρικά για το κρέας σε πλαστική σακούλα με φερμουάρ, σφραγίστε και ανακινήστε. Στεγνώστε τον χοιρινό ώμο με χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τον στην σακούλα. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών στο κρέας μέχρι να κολλήσει σχεδόν όλο στο κρέας και όλες οι επιφάνειες του κρέατος καλύπτονται. Πιέστε τον αέρα από τη σακούλα, σφραγίστε και ψύξτε για 24 ώρες.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
3. Ζεσταίνετε το λάδι σε Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί. Αφήστε να ροδίσουν όλες οι πλευρές και οι άκρες του χοιρινού ώμου. Ρίξτε αρκετή μπύρα για να καλύψετε το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Βράστε την μπύρα. Σκεπάστε το σκεύος και τοποθετήστε το στο φούρνο. Μαγειρέψτε έως ότου το κρέας κόβεται εύκολα με ένα πιρούνι, 3-4 ώρες.
4. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο. Ρίξτε το υγρό από την κατσαρόλα σε ένα θερμομονωτικό κύπελλο μέτρησης. Μετρήστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ανά φλιτζάνι υγρού και τοποθετήστε στο Dutch Oven. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το υγρό από το μπρεζάρισμα πολύ αργά στην κατσαρόλα, χτυπώντας ελαφρά για να διαλυθούν τυχόν κομμάτια, μέχρι να προστεθεί όλο το υγρό και η σάλτσα ομογενοποιηθεί. Γυρίστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το ζωμό να βράσει για να γίνει πυκνός. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Χτυπήστε ελαφρά το ξύδι και το κόλιαντρο.
5. Τρίψτε το κρέας χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και πετάξτε τυχόν λιπαρά κομμάτια. Ανακατέψτε το τεμαχισμένο κρέας με τη σάλτσα στην κατσαρόλα και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...