Χοιρινό Με Μπαχαρικά Σε Σιγανή Φωτιά

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μαγειρέψετε μεγάλα κομμάτια κρέατος και να πετύχετε το ιδανικό ψήσιμο, είναι το braising, ή αλλιώς το θωράκισμα του κρέατος από όλες τις πλευρές σε καυτό λάδι και στη συνέχεια ο βρασμός του σε σιγανή φωτιά με την προσθήκη ελάχιστων υγρών, σε σκεύος που κλείνει με καπάκι! Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στους διασυνδετικούς ιστούς του κρέατος να σπάσουν, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα τρυφερό ψητό με παχύρρευστο λαχταριστό ζωμό που περικλείει όλες τις γεύσεις. Με την χρήση μαντεμένιας κατσαρόλας, θωρακίστε και μπρεζάρετε το κρέας στο ίδιο σκεύος. Απολαύστε το τελικό προϊόν παντού, από σάντουιτς μπάρμπεκιου έως τάκος και σαλάτες!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

24 ώρες

Εκτέλεση

3-4 ώρες

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένια Κατσαρόλα

Συστατικά

Μπαχαρικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο

Χοιρινό

  • 1 χοιρινή ωμοπλάτη, (1,5-2 kg)
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 δοχείο ή κουτάκι μπύρα lager (αποφύγετε μπύρες λυκίσκου όπως IPA)

Σάλτσα

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μηλίτη
  • ¼ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε όλα τα μπαχαρικά για το κρέας σε πλαστική σακούλα με φερμουάρ, σφραγίστε και ανακινήστε. Στεγνώστε την χοιρινή ωμοπλάτη με χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε την στην σακούλα. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών στο κρέας μέχρι να κολλήσει σχεδόν όλο στο κρέας και όλες οι επιφάνειες του κρέατος να καλυφθούν. Πιέστε τον αέρα από τη σακούλα, σφραγίστε και ψύξτε για 24 ώρες.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 110 βαθμούς Κελσίου.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αφήστε να ροδίσουν όλες οι πλευρές και οι άκρες της χοιρινής ωμοπλάτης. Ρίξτε αρκετή μπύρα για να καλύψετε το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Βράστε την μπύρα. Σκεπάστε το σκεύος και τοποθετήστε το στο φούρνο. Μαγειρέψτε έως ότου το κρέας κόβεται εύκολα με ένα πιρούνι, για 3-4 ώρες περίπου.
  4. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο. Ρίξτε τους ζωμούς από την κατσαρόλα σε ένα θερμομονωτικό κύπελλο μέτρησης. Μετρήστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ανά κούπα ζωμού και τοποθετήστε στην μαντεμένια κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τους ζωμούς από το μπρεζάρισμα πολύ αργά στην κατσαρόλα, χτυπώντας ελαφρά για να διαλυθούν τυχόν κομμάτια, μέχρι να προστεθούν όλοι οι ζωμοί και η σάλτσα ομογενοποιηθεί. Γυρίστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το ζωμό να βράσει για να γίνει πυκνός. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Χτυπήστε ελαφρά το ξύδι και το κόλιαντρο.
  5. Τρίψτε το κρέας χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και πετάξτε τυχόν λιπαρά κομμάτια. Ανακατέψτε το τεμαχισμένο κρέας με τη σάλτσα στην κατσαρόλα και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...